Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Sanatate

Mâinele ne avertizează despre problemele de sănătate

Dureri în degetul mare și cel arătător, amorțire, înțepături

Toate acestea ne vorbesc despre sindromul de tunel carpian. De acest sindrom suferă mai mult oamenii care lucrează mult la claviaturi, la pian sau la alte instrumente.

Rănile, tăieturile sau vânătăile care se vindecă greu

Înseamnă că posibil să aveți diabet. Dacă în afară de aceste simptome mai aveți și senzație de foame, sete, sau înțepături în mâini și picioare, atunci adresați-vă neapărat medicului.

Schimbarea culorii degetelor

Cauze pot fi mai multe, de exemplu, expunerea la temperaturi joase pentru un timp mai mare sau expunerea la stres. Dacă concomitent cu schimbarea culorii apare și mâncărimea, înțepături, amorțirea membrelor atunci este necesar să te adresezi unui specialist deoarece aceste simptome pot ascunde boli ale coloanei vertebrale, ale venelor sau boli de piele.

Transpirația abundentă a palmelor

Palmele transpiră, de obicei, atunci când e cald ori avem emoții. Atunci când palmele transpiră în exces fără acțiunea factorilor externi, atunci poate fi – hiperhidroza palmelor.

Unghii fragile

Factorii fizici, asa cum ar fi: detergenții, apa, pot duce la deteriorarea unghiilor. Dar subțierea plăcilor unghiilor și fragilitatea acestora pot vorbi despre dereglări a glandei tiroide. Pot apărea simptome: amețeală, oboseală.

Palme reci

Palmele reci și schimbarea culorii vorbesc despre probleme de circulație sangvină și probleme ale sistemului nervos.

Umflarea mâinilor

Poate fi cauzată de căldură, de excesul de săruri în organism, însă aceste simptome pot dispărea rapid de la sine. În cazul în care aceste simptome apar frecvent , se recomandă consultul medical, deoarece acestea pot semnala boli ale articulațiilor.

Schimbarea culorii unghiilor

Nivelul scăzut al hemoglobinei sau anemia se caracterizează prin înalbăstrirea unghiilor, stângăcie sau dureri și înțepături ale membrelor.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *