Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

certificat energetic
Servicii

Obtinearea unui certificat energetic

Sa vinzi ori poate sa inchiriezi o locuinta, orice tip de cladire, acum nu mai este un proces legal, in situatia cand proprietarul ei are un certificat al performantei ce priveste situatia energetica a ei. Specialistii din acest domeniu sunt intotdeauna atestati ca auditori energetici , acest lucru fiind facute de firmele de profil, acestea spunand ca trebuie sa putem sti in legatura cu cladirea in cauza e inclus in acest certificat energetic.

Un certificat de felul acesta are inclus in componenta lui intotdeauna diferite informatii ce sunt legate de eficienta energetica a ei, adica de cantitate de energie de care e nevoie ca sa fie incalzita, pentru iluminare sau ca sa putem avea intotdeauna apa calda menajera in cadrul unui apartament sau in orice fel de cladire.

Nu doar analiza, cat toate calculele ce e important sa se faca pentru determinarea cu exactitate mare a consumului de energie pe care il are respectiva cladire sau apartamentul in discutie este facut de catre specialistii din acest domeniu, este numit si auditor energetic si se regasesc in documentul oficial purtand denumirea de certificat aferent performantei energetice.

Acest act are capacitatea de definire a cel putin doi indici ce sunt considerati de specialistii care activeaza in acest domeniu ca aceea care sunt principali, reprezentati de clasa energetica pe care o are cladirea si nota energetica a sa. Clasa energetica intotdeauna incepe de la categoria A, cea mai eficienta dintre acestea fiind reprezentata de clasa G, nota energetica putand fi cuprinsa in cadrul intervalului incepand de la 1 si jungand pana la 100, fiind de preferat ca aceasta sa fie pe cat se poate mai mare ca sa fie mai buna.

Certificarea energetica la care se poate supune o anumita cladire e constituita in anumite analize ce sunt facuta de specialistii in acest domeniu, cat si mai multe calcule ce pot sa arate consumul energetic in functie de caracteristicile pe care le are respectiva cladire in cauza. Cu siguranta cea mai importanta e reprezentata de nivel izolarii termice al cladirii care e asupra solului sau acela al fatei de la exterior.

Nu doar in ceea ce privesc ferestrele, dar si in cadrul unor terase sau al unor pereti ai cladirilor se poate pierde in mod normal caldura ce se afla in interiorul acesteia. Faptul acesta e datorat in primul rand neesanteitatii sau pentru ca nivelul pe care il are izolarea termica e mai redusa, acest fapt fiind cauzat in primul rand de materialele ce sunt invechite cat si de cele depreciate, asa dupa cum se poate observa in ceea ce privesc peretili cu umiditate mare sau in privinta teraseelor ce sunt stricate.

Obtinerea unui astfel de certificat energetic va implica in acelasi timp si anumite costuri.

Documentul de felul acesta se intocmeste si deasemeni este parafat la final de un specialist din acest domeniul, ce are functia unui auditor energetic fiind atestat de Ministerul Administratiei publice cat si de cel al Dezvoltarii Regionale.

Pentru documentul acesta e nevoie de mai multe acte.

Ca sa facem o analiza completa si deasemeni toate calculele ce sunt necesare, autodittorul energetic va avea nevoie sa poata sa beneficieze de anumite documente, cum ar fi : extrasul de carte funciara ori actul de proprietate asupra cladirii/casei si deasemeni de fisa cadastrala ori releveul respectivului apartament, cladire, casa, etc.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *