Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

folie stretch
Magazin online Transport

Paletarea marfurilor cu folie stretch

Indiferent ca este vorba despre industria de transport, de productie, lanturile de supermarketuri, si nu numai, peliculele de tip folie stretch sunt utilizate la scara larga pentru a impacheta si proteja bunurile pe durata depozitarii si a transportului. Suntem Sea Plast, producator si furnizor de produse din masa plastica cum ar fi lazi, cutii, navete pentru industria alimentara, bidoane si recipiente PVC, dar si saci de rafie si saci PE pentru domeniul constructiilor. Toate aceste produse sunt destinate unei varietati de aplicatii foarte vaste.

Ce este o folie stretch

Termentul de folie stretch explica in sinea lui ce este mai exact acest gen de pelicula din masa plastica. Vorbim despre o folie foarte subtire (de doar cateva zecimi de milimetru) care are caracteristici de elasticitate foarte bune, fiind perfecta pentru impachetarea si asigurarea paletilor de produse si nu numai. Datorita gradului mare de elasticitate pe care o folie stretch il are, aceasta se poate mula perfect pe diferite tipuri de forme asigurand o eficienta protectie impotriva intemperiilor, zgarieturilor si a altor pericole, pentru paletii de marfuri mai inalti dar si pentru alte tipuri de impachetari.
Si pentru ca in principiu, o folie stretch poate fi folosita in foarte multe domenii, iata cam ce trebuie sa stiti despre imachetarea cu folie stretch a paletilor. Acest subiect il adresam cu precadere celor ce activeaza in cadrul firmelor de mercantizare si de manipulare a marfurilor si a diferitelor tipuri de bunuri.

Siguranta in paletarea marfii cu folie stretch

In primul rand, un palet este format din doua elemente, baza si produsele sau bunurile ce sunt stivuite. Evident, pot fi paletate cu folie stretch orice tip de produse, de la masini de spalat, frigidere, computere, pana la cutii de legume si fructe. Foarte important pentru a putea proteja bunurile paletate este sa asigurati stabilitatea intregii structuri. Aceasta se obtine atat prin echilibrarea corecta a greutatii pe intreaga suprafata a bazei de palet, dar si imbracarea in folie stretch.
Echilibrarea greutatii este poate una din cele mai grele operatiuni in unele cazuri. Mai ales atunci cand se doreste paletarea a unor produse sau bunuri cu greutati diferite. Desi nu prea este recomandata paletarea unor produse cu greutati diferite, in cazul in care aceasta trebuie facuta, incercati sa distribuiti sarcina in mod egal inainte de a acoperi cu folie stretch paletul.
Asadar, plasarea obiectelor celor mai grele (navete cu cartofi de ex.) trebuie facuta cat mai aproape de baza, chiar in primul nivel. Astfel, prin pastrarea centrului de greutate jos veti obtine o stabilitate foarte buna a intregii incarcaturi. Ca si mic pont, puteti folosi eventual celalalte navete mai usoare ca si contragreutati pentru a echilibra palentul.
Folositi folie stretch din belsug pentru a asigura pozitia fixa a navetelor insa, nu uitati sa datu cu folie stretch si pe sub platforma paletului. Astfel veti evita deplasarea bunurilor de pe suport. Si nu in ultimul rand, folositi echipamente de tip trans-palet sau electro-stivuitoare dupa caz. De asemenea, respectarea unor norme minime de siguranta a muncii este iarasi indicata.
Seaplast va ofera doua tipuri de folie stretch, manuala, pusa pe role cu o greutate de pana in 3Kg, sau pentru echipamente de paletare automate, in role ce ajung si la 18Kg. Pentru a afla toate detaliile despre produsele noastre dar si despre noi, va asteptam cu drag pe pagina noastra de internet, www.seaplast.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *