Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Sanatate

Produsul care ne ține la distanță de cancer

Seleniul este un mineral vital pentru producerea unui antioxidant primar al organismului, întâlnit în orice celulă . Cele mai bune produse naturale fiind usturoiul și ceapa.

Ceapa şi usturoiul nu sunt doar surse naturale de sulf, având acţiune antibacteriană dar care întreține și sistemul imunitar, un mineral vital pentru producerea de glutation peroxidază – un antioxidant primar al organismului – care se găseşte în fiecare celulă.

Seleniul şi vitamina E sunt sinergice

Adică unul creşte puterea celuilalt şi, împreună, previn sau cel puţin rețin îmbătrânirea corpului dar și întărește țesutul prin procesul de oxidare. Potrivit Bibliei vitaminelor, coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell, bărbaţii par să aibă mai multă nevoie de seleniu. O parte bună a seleniului este condusă spre testicule.

Dar seleniul este pierdut prin materialul seminal. La bărbați necesarul fiind de 70 micrograme/zi iar la femei 50.

Protecţie împotriva cancerului

Seleniul ajută la protecţia împotriva cancerelor – de vezică urinară, tiroidă şi prostată – şi reduce riscul de apariție a dereglărilor vasculare cerebrale, dar ajută și la prevenirea bolilor cardiovasculare, la păstrarea elasticităţii ţesuturilor, menţinându-le tinere.

O proprietate bine meritată este tratarea mătreții și minimizarea problemelor de menopauză.

Are proprietăți benefice asupra organelor masculine, care are capacitatea de a spori numărul de spermatozoizi și de creștere a procesului de fertilitate masculină.

Produsele care conțin cel mai mult seleniu sunt brocolii și orezul brun, roșiile, ceapa, tonul, rinichii, fructele de mare, ficatul și grâul.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *