Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

otel beton fasonat
Arhitectura - Constructii

Rezistenta la seisme a otelului beton fasonat

Un seism poate avea efecte extrem de devastatoare provocand pagube materiale si umane. Acesta din urma este una dintre pagubele de neinlocuit intrucat nimeni nu poate sa ii recupereze pe cei care s-au pierdut.
Aici intervine responsabilitatea proiectantului sa realizeze o cladire rezistenta dar si rolul constructorului de a respecta intocmai planul pentru a putea oferi siguranta proprietarilor. Avand in vedere ca pe langa calitatea pe care trebuie sa o prezinte materialele de constructii utilizate acestea trebuie sa dea dovada si de rezistenta si durabilitate, unul dintre aceste elemente care contribuie la aceste calitati este otelul beton fasonat.

Elemente privind prelucrarea

Acest otel beton fasonat in general este trimis pe santier gata prelucrat in functie de solicitarile clientilor sau se tranporta direct la fata locului pentru o prelucrare ulterioara. Recomandarea specialistilor este sa se utilizeze mai degraba acest otel beton fasonat intrucat prezinta mult mai multe avantaje decat cel comandat pentru a fi prelucrat ulterior.
Datorita avansarii tehnologiei, acest otel beton fasonat se prelucreaza mult mai usor fiind posibil sa se obtina cantitati mari intr-un timp destul de scurt fiind posibil sa se onoreze mai multe comenzi in acelasi timp fara a fi pus in pericol timpul de lucru dedicat prelucrarii.
In plus, un dezavantaj major in cazul in care acest otel beton fasonat este prelucrat la fata locului este acela ca de aici rezulta foarte multe rebuturi care nu vor mai putea fi utilizate, de multe ori fiind necesara suplimentarea cantitatii de elemente pentru constructii.

Rezistenta de grad inalt

Din punct de vedere al rezistentei impotriva seismelor acest otel beton fasonat este unul dintre elementele de constructii care protejeaza cladirile prin structura sa de rezistenta. In ziua de astazi se pune un accent ridicat pe calitatea materialelor si, mai ales in zonele in care seismele sunt frecvente, constructiile trebuie asigurate impotriva acestora prin utilizarea unor metode specifice dar si a unor elemente de constructii cum este si acest otel beton fasonat.

De asemenea atunci cand se aleg aceste elemente de constructii trebuie avute in vedere si conditiile meteorologice pentru a se putea lua masuri de protectie impotriva aparitiei coroziunii care o data ce ataca constructia o face mai putin rezistenta si mai vulnerabila la seisme.

Cateva cuvinte de incheiere

De fiecare data cand vine vorba despre comandarea unor astfel de elemente de constructii cum este acest otel beton fasonat trebuie sa va asigurati ca acestea respecta toate standardele din punct de vedere calitativ dar si din toate punctele de vedere. In plus atunci cand vine virba despre acest otel beton fasonat in functie de conditiile meteorologice la care este expusa cladirea trebuie sa se asigure si faptul ca apa nu ajunge in interiorul structurii de rezistenta si sa o deterioreze. In acest sens structurile de rezistenta se construiesc dupa principii clar stabilite asigurandu-se de etanseitatea constructiei.

Va asteptam pe siet-ul nostru www.presto.ro pentru a afla mai multe informatii despre prelucrarea otelului beton prin fasonare dar si despre alte elemente care pot sa influenteze acest otel beton fasonat. In plus, va stam la dispozitie cu cele mai concrete informatii sa va puteti optimiza constructiile intr-un mod ieftin si eficient.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *