Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

scaune
Vanzari

Scaunele-De la cele mai comune pana la cele mai bizare

Poate ca vi se va parea destul de surprinzator subiectul pe care o sa il abordez in acest articol, dar acestea fac parte din viata noastra si ne asigura confortul pentru a putea face actiuni precum a manca sau a scrie dintr-o pozitie confortabila.

Ei bine, aici ma refer la scaune. Dar cum au aparut ele si cum sau de cine au fost inventate. Pentru a afla acest lucru este necesar sa rasfoim printre filele istoriei pana in anul 1873 cand Christopher Dresser, un designer de origine britanica a spart tiparele prin a oferi o noua definitie scaunului. Aceasta definitie traduce termenul de scaun ca fiind un taburet cu spatar sustinut la o anumita distanta fata de podea prin suporti.

In zilele noastre scaunele au de la cele mai bizare forme pana la cele obisnuite asa cum le cunoastem. Interpretarile diferite pe care le-a cunoscut scaunul de-a lungul timpului au dus ca acestea sa fie nu numai o simpla piesa de mobilier necesara in orice locuinta ci un must-have in materie de design de interior.

De abia din secolul al XVI-lea, scaunul a devenit un obiect comun regasit in locuintele oricui. Scaunele, un obiect atat de comun in zilele noastre, totuti a avut o istorie destul de indelungata. Daca la inceput au fost scaune cu spatar si patru picioare, in era moderna aceasta nu mai este o conditie obligatorie. Daca este sa ne uitam la scaunele pe care le utilizam la birou sau scaunele pe care ne asezam la bar. Vi se pare ca acestea seamana cu mobilierul clasic cu spatar si patru picioare? Ei bine, nu. Unele sunt prevazute cu rotite pentru o mai buna mobilitate la birou altele au un singur picior zvelt.

Designerii indrazneti care vor sa iasa din tipare si sa creeze ceva unic aproape la fel ca o opera de arta nu s-au dat in laturi de a materializa pana si cele mai ciudate idei.

Idei, idei si iarasi idei! Daca este sa privim in jurul nostru si sa cautam scaune cu forme ciudate cu siguranta gasim, chiar si la magazinele de specialitate. Daca va doriti scaune sub forma de pantof, maini, toba sau orice altceva atunci cu siguranta nu este greu sa gasiti asa ceva.

Dar pe de alta parte exista tabara opusa. Cei care abordeaza stiluri clasice de decorare a interiorului case lor, caracterizate prin stil, eleganta si rafinament. In principiu scaunele vechi pot avea o valoare inestimabila chiar, si asta o spun deoarece piata antichitatilor pune mare valoare pe piesele de mobilier vechi cum ar fi mesele, scaunele si asa mai departe.

La ora actuala exista mii si mii de modele de scaune din care sa alegem la preturi diferite realizate la standarde superioare din cele mai de calitate materiale. Daca este sa vorbim despre materialele din care se realizeaza in ziua de astazi scaunele, putem spune ca acestea se pot fabrica practic din orice material.

Indiferent ca alegeti scaune in stil clasic sau scaune cu forme bizare, acestea pe langa functionalitatea lor vor completa excelent locuinta si vor oferi aspectul dorit.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *