Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Senzorii de fum și utilitatea lor

De multe ori în cadrul unei firme nu este necesar să se instaleze la fiecare etaj stingătoare de incendii, se poate întâmpla ca focul să izbucnească iar tu nici măcar să nu ai idee despre acest lucru.

Tocmai în acest sens au fost inventate senzorii de fum, pentru a ne salva viața. Acest obiect de plastic are încorporat un difuzor ce emite un sunet strident atunci când detectează gaz sau fum într-o cantitate mai mare decât cea normală. Nu strică deloc să aveți un senzor de fum chiar și acasă la voi. Cu siguranță în ziua de astăzi un senzor de fum este ceva foarte comun și se găsește în aproape fiecare casă.

Și cu siguranță cu toții știm cât de utile sunt dar oare cine a fost în spatele acestei invenții? Ei bine, din punct de vedere istoric, această invenție se datorează lui Francis Robbins Upton colegul inventatorului Thomas Edison care se pare că l-a și ajutat un pic în creearea acestei invenții. Francis Robbins Upton a inventat alarma electrică de incendiu în anul 1890. Dar cel care a brevetat invenția a fost George Andrew Darby în anul 1902. În anul 1930 un fizician elvețian a încercat să aducă pe piață o nouă invenție capabilă să detecteze gazele otrăvitoare dar dintr-o simplă eroare a reușit să inventeze un nou detector de fum.

Cum acestea nu erau la un preț accesibil la vremea respectivă, în anul 1965 s-a inventat o variantă care să fie mai ieftină iar oamenii să își poată permite unul.

În zilele noastre senzorii de fum se găsesc peste tot la prețuri accesibile dar multe dintre ele au același design plictisitor. Unii producători au început să capete curaj și să producă senzori de fum după noi tehnologii, chiar wireless, pentru a nu fi nici măcar necesar să te încurci în fire atunci când vrei să instalezi unul.

Din contră, unii producători mizează chiar pe design-uri minimaliste pentru a le face mai ușor de încorporat în locuințele noastre. Motivul pentru care se apelează la crearea de noi design-uri în ceea ce privește senzorii de fum este că acestea sunt instalate în locuri vizibile.

Senzorii de fum sunt cu adevărat utile pentru orice spațiu, din contră este recomandat ca acestea să fie instalate în toate încăperile pentru o eficiență mai mare.

Și, cu siguranță este bine să știți că locuința este protejată și că există un dispozitiv care să vă avertizeze în caz de pericol înainte de a fi prea târziu, așa cum sunt senzorii de fum.

Senzorii de fum de la www.Ignifugare.eu sunt dispozitive sensibile la foc și se declanșează imediat ce detectează în aer o cantitate foarte mare de fum. Totuși nu este recomandat ca senzorii de fum să fie instalați lângă surse de foc cum ar fi aragazul, întrucât nu cred că ați vrea ca acesta să se declanșeze ori de câte ori dați drumul la aragaz să gătiți sau să fie instalate în imediata apropiere a unei surse de foc controlate.
Și, după cum spune un proverb românesc este mai bine să tratezi decât să previi.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *