Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Statii demineralizare apa
Arhitectura - Constructii Servicii

Statii demineralizare apa si atributiile lor diverse

Statii de demineralizare apa se vor utiliza pentru reducerea conductivitatii apei. Acesta ar fi scopul lor principal, iar astfel de statii de demineralizare apa pot fi de mai multe tipuri in fapt.
Spre exemplu, dupa cum am mentionat anterior, pentru a se reduce conductivitatea apei se va utiliza o statii de demineralizare apa cu osmoza inversa.

Ce sunt aceste statii de demineralizare apa cu osmoza inversa

Aceste statii de demineralizare apa cu osmoza inversa sunt alcatuite din membrane semipermeabile. Acesta ar fi un aspect caracteristic acestor tipuri de statii de demineralizare apa. In plus, acestea fiin compuse din anumite membrane semipermeabile, vor reduce prin intermediul acestora cantitatea de saruri.
Cantitatea de saruri redusa poate atinge la astfel de statii de demineralizare cu osmoza inversa si procente de 70 pana la 99 %, iar in aceeasi masura, apa cu o concentratie ridicata se va arunca la canal.
Aceste membrane ce vor compune astfel de statii de demineralizare apa cu osmoza inversa vor fi dispuse in serie sau in paralel, iar in plus ele vor fi alimentate prin intermediul unei pompe, a unei pompe cu presiune ridicata.
Aceste statii de demineralizare apa vor functiona automat cu ajutorul unui element numit programator electronic, care va fi computerizat si va avea o serie de microrpocesoare.

Statii de demineralizare apa ce folosesc rasini mixte

Exista si astfel de demineralizatoare, adica de statii de demineralizare apa care vor folosi pentru demineralizarea apei rasini mixte anion cation, astfel ca se va obtine prin utilizarea acestora o apa pura in proportie de chiar si 99,99%.
In astfel de cazuri de fapt, putem spune ca in cazul unor astfel de statii de demineralizare apa, filtrul se poate folosi fie singur sau poate fi folosit cu o statie de demineralizare cu osmoza inversa.
Daca acestea demineralizatoare sunt montate in urma unor statii de demineralizare apa cu osmoza inversa, se poate deci aduce conductivitatea apei sub 0,1 μS/cm².
Practic ionii de apa pot fi impartiti in anioni si cationi, iar cand vine voba de apa demineralizata prin utilizarea de statii de demineralizare apa, putem sa o mai numim si apa deionizata.
Rasina ce se va folosi in astfel de situatii va fin incarcata atat cu ioni pozitivi cat si cu ioni negativi de anumite tipuri, si va atrage pe suprafata ei mineralele din apa.
Capacitatea unor astfel de statii de demineralizare apa poate fi spre exemplu intre 100 si chiar 2000 litri pe ora.
Astfel de statii de demineralizare apa nu sunt de mari dimensiuni, nu vor ocupa deci foarte mult spatiu si in plus, sunt foarte simplu de utilizat in cele din urma.
Exista fel si fel de domenii, care necesita apa pura, astfel ca aceste statii de demineralizare apa sunt de mare ajutor in astfel de cazuri. Vom putea intalni astfel de statii de demineralizare apa in laboratoare spre exemplu, sau in industria farmaceutica, in generatoare de abur si asa mai departe, dar nu trebuie sa ne surpinda nici ideea de a regasi astfel de statii de demineralizare apa in locuinte si gospodarii proprii.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *