Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

usi glisante sticla
Arhitectura - Constructii

Usi glisante sticla – o solutie pentru fiecare spatiu

Amenajarile moderne impun adeseori gasirea unor solutii originale si inedite. Indiferent de destinatia spatiului care urmeaza sa fie amenajat – birou, magazin, cabinet medical, locuinta – compania ALUMINIUM GLASS recomanda montarea de usi glisante sticla deoarece reprezinta cea mai versatila solutie in materie de design usi.

Motive pentru care sa optezi pentru usi glisante sticla

Unul dintre motivele pentru care acest tip de amenajare a cunoscut un trend ascendent este acela ca prin integrarea unor usi glisante sticla se rezolva problema unor incaperi izolate care nu sunt iluminate natural. Astfel, din punct de vedere estetic putem „aduce” lumina naturala in spatii mici, cum ar fi holuri de trecere, holuri interioare, dressinguri etc.
Un alt motiv, nu mai putin important, este faptul ca prin folosirea unor usi glisante sticla se rezolva integral problema spatiilor inguste, in cazul in care compartimentarea a dus la crearea mai multor incaperi. Ne imaginam ca acestea ar fi dotate cu usi clasice, dar in cazul unei deschideri simultane, miscarea este practic imposibila sau ar ocupa foarte mult loc. Si in acest caz, montarea unor usi glisante sticla va permite circulatia libera, deoarece acestea nu ocupa spatiu.
Imbinarea acestor doua elemente, respectiv iluminarea partial naturala a unui spatiu interior si eliminarea consumului de spatiu pe care il produc usile clasice atunci cand se deschid, au drept rezultat o multitudine de solutii de amenajari interioare.

Confort si siguranta cu usi glisante sticla

Prima perceptie pe care o avem atunci cand intram intr-un spatiu care a beneficiat de o amenajare inteligenta cu usi glisante sticla este un sentiment de deschidere totala, de jocuri de lumini de diferite intensitati, de libertate de miscare, de lipsa oricaror constrangeri. Continuitatea spatiului amplifica din punct de vedere vizual si estetic impresia de spatios, de largime. Delimitarea realizata in acest caz prin utilizarea de usi glisante sticla ne inspira confort si siguranta datorita sistemului de inchidere-deschidere in plan paralel prin alunecarea pe sine. Anumite spatii cu siguranta se cer a fi delimitate si aici avem in vedere baia, cabina de dus, o debara pentru depozitare, spatiul masinii de spalat, un WC de serviciu, bucataria, dressingul amplasat intr-o zona de trecere. Uneori, se impune chiar delimitarea zonei de luat masa de cea de living, din motive de climatizare specifice unei clime temperate, cu alternante mari de temperatura intre vara si iarna.
Un alt beneficiu al utilizarii de usi glisante sticla in amenajarea unui spatiu este acela ca usile in sine pot fi abordate drept elemente de decor ambiental. Si in acest caz, posibilitatile sunt nelimitate. Materia prima pentru usi glisante sticla permite tratarea ei in diverse moduri. Avem de optat intre sticla cu diverse grade de claritate, sticla colorata, sticla sablata total, sticla cu aspect mat sau cu finisaje florale, geometice, abstracte etc., in ton cu celelalte elemente de decor.
Compania Aluminium Glass dispune de capacitatea tehnica de a oferi solutii complete pentru amenajari interioare si exterioare, de tip compartimentari din sticla (usi si pereti mobili), placari de tip bond cu placi de aluminiu compozit, pereti cortina, intrari din sticla, respectiv tamplarie PVC si aluminiu. Experienta de peste 10 ani a companiei Aluminium Glass permite specialistilor sai sa poata aborda proiecte dintre cele mai diverse, strict personalizate prin executii la comanda.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *