Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Animale

A fost ucis un șarpe de mari dimensiuni în Tulcea, protejat de lege

Un şarpe de mari dimensiuni, ucis într-o curte din Peceneaga, jud. Tulcea, reptila fiind protejată de lege.

 Șarpele era într-o vatră din ograda unui localnic, acesta a fost ucis cu o cazma de către mai mulţi oameni, transmite articolbiz.ro citând presa locală.
Reptila, care nu este veninoasă, face parte dintr-o specie vulnerabilă, protejată de lege, potrivit organizaţiei „Animal Society”. Relevările vor fi depuse obligator de către delegațiile organizației.
Cei de  la Animal Society afirmă că șarpele este din specia Dolichophis Caspius – șarpe rău și nu Elaphe Sauromates -balaur dobrogean, dar bizar este faptul că ambele specii sunt sub protecția legii, ca urmare direcția noastră va înainta oficialităților .
 Este iubitor de șobolani, șoareci, gușteri, șopârle, popândăi, hârciogi și este foarte iute. Din numele lui vulgar nu se spune corect, șarpele nu este rău.
Structura de specializare zice că specia dată nu prezintpă nici un pericol și nici măcar nu este dăunător, nici una din speciile spuse nu este așa ca multe lucruri pe care ni le imaginăm şi de care ne temem, nu există”, transmite organizaţia citată.
Este bine venit pentru că aduce anumite avantaje agriculturii din țară, pentru că acesta se hrănește cu rozătoare care provoacă mari daune culturilor agricole și nu atacă oameni, mai spune asociația.
Animal Society accentuază că fapta săvârșită este serioasă deoarece această specie este pe cale de încetare în România. Au rămas nu  mai mult de 100 exemplare în țară, confirmă faptul o cerceare din anul 2005 indicat în  (“Cartea Roşie a Vertebratelor din România”, Ed. Acad. Române, 2005). Exemplele din această specie au fost observate în Galați, Vrancea, Buzău și Tulcea, dar foarte puțini.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *