Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

azil de batrani
Familie Servicii

Azil de batrani – este o idee buna sa ne lasam parintii si bunicii intr-un azil?

Din nefericire, la batranete multi oameni se confrunta cu diverse probleme, precum boli, necesitatea unor ingrijiri speciale sau a unei asistente personale, probleme locomotorii, lipsa de energie si greutate in a avea grija de ei insisi. Devine complicat pentru oamenii in varsta sa mai realizeze treburi normale precum gatitul, mersul la cumparaturi dupa alimentele necesare, curatarea locuintei si asa mai departe. Toate aceste obiceiuri zilnice necesare supravietuirii pot deveni o povara la batranete. Adesea apasa si singuratatea, mai ales daca o persoana in varsta petrece majoritatea timpului singur/ singura. Exista totusi solutii, chiar daca copii sau nepotii nu pot petrece suficient timp cu batranii lor, din cauza muncii sau a scolii. Puteti sa apelati la un azil de batrani.

Avantaje si dezavantaje pentru un azil de batrani

Este posibil sa fiti putin oripilat de ideea de a va lasa mama, tatal sau bunicii intr-un azil de batrani. Multi oameni cand se gandesc la azil, se gandesc la abandon. Se gandesc ca lasand pe cineva la un azil de batrani renunta la acea persoana, la grijile si la responsabilitatile de a mai avea grija de aceasta. Insa in fapt, lucrurile nu stau tocmai asa. In zilele noastre, un azil de batrani este o casa care gazduieste mai multi oameni in varsta sau chiar familii, iar batranilor li se asigura conditii foarte bune: trei mese pe zi, diferite, fara ca ei sa fie nevoiti sa gateasca sau sa faca cumparaturi; televizor si internet, majoritatea camerelor private fiind dodate cu propriul televizor, nu doar cu unul comun pentru toata lumea.

Un azil de batrani modern are grupuri sanitare extraordinar de curate si moderne – lux de care majoritatea batranilor nu se bucura in propriul apartament. Una dintre problemele cu care cei mai in varsta se confrunta adesea este singuratatea, mai ales daca partenerul de viata a decedat, copiii lucreaza destul de mult sau nu mai locuiesc oricum in acelasi oras, iar nepotii sunt si ei plecati sau ocupati. Nu sunt multe activitati pe care o persoana varstnica le poate face. Intr-un azil de batrani insa, poate sa isi petreaca timpul cu ceilalti oameni, sa schimbe povesti de joaca, sa sarbatoreasca onomastici si sarbatori crestine impreuna, sa joace diverse jocuri precum remi, table, sah, sa urmareasca diverse programe TV impreuna. Activitati care ii vor face sa uite de singuratate, lucruri diverse care vor schimba monotonia din fiecare zi.

Si cine spune ca o data ajuns intr-un azil ei vor fi abandonati? Familia ii poate vizita absolut oricand si sa petreaca timp de calitate cu acestia, iar batranii nu sunt blocati acolo pe vecie, pot sa iasa sa se plimbe, sa petreaca zile si in alte parti, daca doresc.

Azil de batrani modern

Cel mai bine este sa discutati deschis cu persoana respectiva si sa ii arati principalele avantaje de a locui intr-un azil de batrani. Veti dori probabil un azil de batrani modern, dotat cu absolut orice este necesar pentru confort, asa ca cea mai buna alegere ar fi www.Camin-pentru-batrani.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *