Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

semanare gazon
Casa si gradina

Cum obtinem un element de completare peisagistica prin semanare gazon

Valentele gazonului sunt multiple: stabilizeaza solul, contribuie la purificarea aerului si protejeaza impotriva prafului, iar prin forma sa poate transforma imperfectiunile unui teren in elemente atractive de peisaj.Anumite varietati se pot obtine prin lucrari de semanare gazon.

Cultura pe baza de semanare gazon este incununata de succes daca sunt cunoscute si respectate conditiile pedoclimatice ale zonei. In acest fel, putem obtine un gazon placut la atingere si la vedere, cu o culoare verde intens si care se preteaza la o serie de amenajari de mare efect. Dupa o lucrare de semanare gazon, modul de ingrijire este esential si avem in vedere, in primul rand, modalitatea de tundere care poate crea un efect estetic de dungi.

O alta calitate peisagistica obtinutape baza de semanare gazon este aceea de „insotitor” al tuturor celorlalte elemente vegetale din peisajul unei gradini. Din pacate, privitorul apreciaza prea putin rolul gazonului in completarea frumusetii unor grupari florale sau a unor arbusti mai deosebiti. Cu toate acestea, peisagistul va acorda atentia necesara oricarei lucrari desemanare gazon, cu scopul de a obtine un decor verde de calitate, la fel de pretios ca si celelalte elemente folosite in amenajarea gradinii.

Pajisti si peluze obtinute prin lucrari de semanare gazon

Prin semanare gazonputem sa obtinem varietati de gazon in functie de dimensiunile suprafetei pe care acesta este plantat. Astfel, putem vorbi despre pajisti unde gazonul are in componenta si flori si care necesita o ingrijire mai putin stricta. Aceste suprafete pot fi deosebit de frumoase daca lucrarea desemanare gazon beneficiaza de precipitatii bogate.
Prinsemanare gazoncu seminte selectionate pentru specii cu foliaj fin, se obtine un gazon cu aspect estetic deosebit, cunoscut drept gazon ornamental pentru amenajari peisagistice. Gazonul ornamental obtinut prin semanare gazon trebuie ocrotit, deoarece nu se preteaza traficului intens.

Gazonul de agrement obtinutprin semanare gazon este potrivit cu estetica parcurilor, deoarece are nevoie de ingrijiri de nivel mediu. O varietate a gazonului de agrement este gazonul destinat spatiilor verzi pe care este permis accesul publicului si pe care se calca frecvent. www.Topgradini.ro

Semanare gazon cu destinatie sportiva

Prin semanare gazonpe terenuri cu destinatie sportiva se obtine o suprafata rezistenta la calcat, ideala pentru terenurile de sport sau pentru zonele verzi deschise publicului. In general, peluza obtinuta prin lucrari de semanare gazoneste putin pretentioasa si aceasta datorita rezistentei deosebite a tipurilor de seminte (graminee) utilizate.
In functie de tipul competitiei sportive,se aleg anumite seminte pentru semanare gazon pentru a se obtine suprafete rezistente la trafic intens adaptat necesitatilor si frecventei competitiilor. Cel mai calitativ gazon obtinut printr-o lucrare de semanare gazon este cel destinat terenurilor de golf.

Semanare gazon cu destinatie speciala

Anumite lucrari de semanare gazon au destinatie speciala, respectiv gazon de fixare (de taluz) in cazul zonelor aflate pe marginea autostrazilor, borduri sau piste de schi.Alte categorii speciale obtinute prin lucrari de semanare gazon includ gazonul de umbra, gazonul pentru soluri cu concentratii ridicate de saresau gazonul de protectie eoliana.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *