Terase verzi- caracteristicile, intretinerea si tipurile teraselor verzi prin Odu.ro
Terasele verzi sunt niste suprafete acoperite cu iarba verde, pomi, plante, flori, legume si fructe. Acestea se afla in curtea unei case si sunt prezente atat in mediul rural cat si in mediul urban.
Terasele verzi pot avea iarba naturala sau iarba falsa (gazon), insa depinde de fiecare om ce fel de vegetatie prefera. Iarba naturala vine din pamant insa gazonul provine din seminte care sunt introduse in pamant pentru ca acesta, dupa un timp sa iasa la suprafata.
Terase verzi versus acoperisuri verzi
Terasele sunt in primul rand pe pamant in schimb vegetatia de pe acoperis este pusa pe acoperis, sus pe casa.
Pe terasele verzi este mai simplu de umblat deoarece acelea sunt jos, pe pamant, in curtea unei case in schimb pe acoperisurile verzi, deplasarea este mai dificila datorita faptului ca ele sunt sus si se poate ajunge doar cu ajutorul unei scari.
Atat terasele verzi cat si acoperisurile verzi ofera o priveliste foarte frumoasa oricarui om care intra intr-o curte si le observa datorita ierbii, florilor, pomilor.
Intretinerea unei terase verzi
Terasa verde se intretine pe tot parcursul anului deoarece vegetatia, flora, pomii fructiferi trebuie sa fie udati permanent, pus ingrasamant si alte substante care ajuta la cresterea si dezvoltarea lor intr-un mod frumos.
Pe terasele verzi se pun seminte de legume, lastare de flori si de pomi pentru a rasarii. Toate aceste produse legume, fructe se prasesc pentru ca mai apoi dupa ce se fac, sa se cultive.
Alta atributie a teraselor verzi
Terasele verzi pe langa vegetatie si iarba pot avea si mese cu scaune unde oamenii se pot relaxa sau odihni in zilele de duminica sau in vacante , mai ales in anotimpurile caldurose, vara sau primavara. Asta inseamna ca aceste terase au dubla folosinta: atat ca spatiu de ingrijire si intretinere a vegetatiei, florei cat si ca spatiu de relaxare la un ceai sau cafea.
Calitatea teraselor verzi
Terasele verzi sunt calitative prin modul in care sunt aranjate, prin modul in care se intretin, prin substantele naturale sau nu puse in pamant, prin calitatea apei cu care se da, prin calitatea ingrasamantului pus la pomi. De aceea, pentru ca o terasa sa fie de calitate, trebuie sa aiba toate solutiile, apa si semintele cat mai naturale, bio pentru a nu afecta flora si vegetatia.
1.Aspectele negative ale teraselor verzi:
-ocupa suprafete mari si de aceea nu poate evolua pe un spatiu mic,
-necesita timp de intretinere si ingrijire.
2.Aspectele pozitive ale teraselor verzi:
-ofera o priveliste frumoasa,
-preturile pentru ingrijirea lor sunt avantajoase.
Tipuri de terase verzi:
-terase verzi pe suprafete mari,
-terase verzi pe suprafete medii,
-terase verzi pe suprafete mici.
Terasele verzi au urmatoarele caracteristici:
-sunt verzi,
-au flori, pomi, iarba sau gazon,
-sunt mari ca si dimensiuni.
Asadar, terasele verzi sunt prezente in curte, la casa, in mediul rural sau urban de obicei dar se pot situa si la bloc, insa suprafetele lor sunt mai mici. Acestea au un aspect foarte frumos si de aceea sunt admirate de toata lumea care intra in curte si le observa.