Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Sfaturi

Cum să răspunzi jignirilor?

Сe faci atunci când un om impertinent vrea să-și arate superioritatea sau să te ofenseze?Ai două căi, alegi să taci sau te cobori la nivelul acestei persoane sau o poți dezarma prin anumite strategii verbale.

Primul lucru care-ți vine în cap atunci când o persoană te jignește (mai ales în public sau într-un cerc de prieteni) e să o insulți. Pot spune că aceasta nu e cea mai bună metodă de a hotărî un conflict, în același timp riști  să cobori la nivelul persoanei care te insultă și că vorbele sale ascund un adevăr.

Încearcă să răspunzi cu o glumă sau să râzi

Atunci când cineva încearcă să te insulte, pur și simplu răspunde-i printr-o glumă. De ce?!  Deoarece orice conflict își pierde toxicitatea în acest caz. Iar zâmbetul, de exemplu, îl va pune pe cel nepoliticos într-o situație neplăcută.

Încearcă să accepți situația

În unele cazuri trebuie să  meditezi asupra celor spuse de alții, chiar dacă ți se par vorbe ofensatoare! Mai ales dacă auzi asta din partea unui om destul de apropiat. Și să menționăm că critica din partea persoanelor apropiați, duce uneori spre bine. Chiar ar fi util să te gândești la motivul acelor critici: ce anume l-a făcut pe acel om să-ți spună într-un mod atât de dur? Nu te-ai gândit că poate fi un rezultat al comportamentului tău?

Află motivul

Fiecare ofensă are un oarecare scop. Îi poți răspunde cu: “Chiar se întâmplă ceva între noi dacă ai hotărât să mă rănești!”

Deci, pe de o parte îți vei dezarma interlocutorul, plus la asta vei afla motivul atitudinii sale negative.

Păstrează calmul

În cazul în care jignirile vin de la un om străin sau sau de la un coleg, nu ar fi cazul să te exprimi într-un fel sau altul. Păstrează calmul ca și cum vorbele sale nu te-au afectat cu nimic.La o adică, îi poți răspunde politicos: „Întotdeauna ai ceva rău de zis. Îţi place să fii nesuferit?”

Ignoră

Uneori, și tăcerea e un răspuns. Dacă te jignește cineva online, pe rețelele de socializare, ai putea pur și simplu să ignori persoana, să nu îi răspunzi sau să o blochezi. Ai tot dreptul să faci acest lucru.

Pune capăt discuției

În așa mod vei putea să eviți conflictul și să nu regreți mai târziu. Cel mai probabil e că interlocutorul tău se va gândi de două ori data viitoare înainte de te jigni.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *