Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

incalzire spatii comerciale
Arhitectura - Constructii

Despre sisteme de incalzire spatii comerciale si structura acestora

Fie ca vorbim despre un mall, un showroom sau sediul unui market, gradul de confort este o cerinta mandatorie, iar daca este sa vorbim despre echipamente de incalzire spatii comerciale, Hoval este furnizorul dumneavoastra de solutii complete, incepand de la centralele si unitatile de incalzire, pana la fitinguri, accesorii si comsumabile. In primul rand, aceste sisteme trebuie sa ofere o putere suficient de mare pentru a putea asigura o temperatura ambientala placuta, iar daca la o centrala de apartament sunt suficiente cateva minute de ardere ca apa din calorifere sa fie fierbinte, la sistemele de incalzire spatii comerciale lucrurile sunt total diferite deoarece acestea trebuie sa gestioneze cantitati mult mai mari de agent termic.

Ce difera la niste sisteme de incalzire spatii comerciale?

Asadar, diferentele dintre sistemele de incalzire spatii comerciale si cele pentru case sunt in primul rand dictate de dimensiuni. Intr-adevar, echipamentele necesare incalzirii unui mall de exemplu pot fi suficient de mari incat sa fie necesara o camera special destinata pentru acestea.
In primul rand, un sistem de incalzire spatii comerciale poate avea unul sau mai multe arzatoare sau cazane pentru a putea genera intreaga energie termica. Evident, cazanele pot fi atat pe combustibil gazos (gaz metan) cat si lichid, acestea avand puteri chiar si de 20.000kW. Pe langa arzatoare, sistemul de pompare a agentului termic este cel care asigura circulatia acestuia prin intreaga retea de radiatoare a sediului. Acestea sunt elementele principale ale unei instalatii de incalzire spatii comerciale, insa, aceasta poate contine diferite elemente si accesorii care fie au rolul de a asigura temperatura si circulatia agentului termic. Insa, toate aceste echipamente trebuiesc coordonate, iar acest lucru este asigurat de catre o Unitate de Control. UC, prescurtat, este un sistem electronic si digital care asigura doua functii principale.

Despre Unitatea Centrala a unui sistem de incalzire spatii comerciale

De fiecare data cand o persoana din cadrul echipei tehnice, sau un reprezentant foloseste telecomanda pentru a ajusta temperatura, Unitatea Centrala a sistemului de incalzire spatii comerciale este cea care preia comanda. Practic, acest sistem este cel care are rolul de interfata, rolul sau fiind acela de a permite reglajul intr-o maniera usoara, dar si de a mentine toti parametrii la niveluri optime.
Tot Unitatea Centrala are rolul de a bloca sau inchide intreaga instalatie de incalzire spatii comerciale in cazul in care exista un pericol sau o anumita eroare. De cele mai multe ori, atat spatiile comerciale mai mari, dar si sediile de firme sunt dotate cu generatoare, insa in cazul caderii curentului, exista un timp scurt de absenta a energiei electrice. Acesta este “resimtit” de catre Unitatea Centrala a sistemului de incalzire spatii comerciale care comanda intrarea intregului sistem in stare de stand-by insa, nu inainte de a stinge in conditii de siguranta flacarile din arzatoare. In orice caz, despre elementele de siguranta ale unor sisteme de incalzire spatii comerciale vom discuta intr-un articol urmator deoarece acest subiect necesita chiar o serie intreaga. Pana atunci insa, va asteptam pe pagina noastra de internet www.hoval.ro pentru a afla mai multe detalii despre noi, dar si despre produsele si solutiile pe care vi le oferim.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *