Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

certificat energetic
Afaceri

Diminuati-va factura la intretinere optand pentru un certificat energetic

In zilele noastre exista tot felul de locuinte, unele cu izolatii foarte proaste sau deloc, altele isolate in mod corespunzator. Din 19 iulie 2013 detinerea unui certificat energetic a devenit obligatorie pentru toate tranzactiile imobiliare. Mai mult decat atat, detinerea unui certificate de performanta energetic a devenit obligatorie si in cazul inchirierilor de imobile. Astfel, proprietarul are obligatia de a prezenta potentialilor chiriasi acest certificat. Aceasta foarte buna masura vine in descurajarea dezvoltatorilor imobiliari si a proprietarilor de a inchiria sau vinde cladiri neperformante, cu izolatii ce lasa de dorit.

Care este modalitatea cea mai rapida de a obitine un certificate energetic?

In primul rand trebuie sa mentionam faptul ca acest certificate energetic a fost un proiect European, fiind introdus ca o masura prin care se urmareste reducerea consumului de energie in Uniunea Europeana. Pentru a putea sa obtina un certificat de performanta energetic, fiind la indemana oricarui proprietar sau dezvoltator imobiliar, acestia trebuie sa se adreseze unui auditor energetic autorizat de catre Ministerul Dezvoltarii. O astfel de companie autorizata se poate gasi si pe www.certificat-rapid.ro. Aceasta companie se bucura de o indelungata experienta in domeniu, fiind formata din doctori ingineri cu o experienta de peste 18 ani in domeniul energetic. Urmand cativa pasi simpli orice proprietar va putea sa se bucure de avantajele detinerii acestui certificate, astfel diminuandu-si in acelasi timp costurile ocazionate cu facture de intretinere.

Primul pas, desigur este contactarea unei astfel de companii, in cadrul careia se va stabili de comun acord o vizita la imobilul care urmeaza sa beneficieze de un asemena certificate. Urmeaza o vizita scurta de circa 15-20 minute a imobilului, cu ocazia careia se vor efectua anumite masuratori de specialitate, si, dupa caz, anumite observatii. Dupa aceasta vizita urmeaza intocmirea propriu zisa a certificatului energetic, pe baza actelor depuse de catre proprietar, precum si a masuratorilor si observatiilor realizate la fata locului. Avantajul apelarii la o companie cu experienta este acela ca certificatul dumneavoastra va fi gata in maxim 24 de ore de la depunerea actelor. Mai mult decat atat, in cazul in care il doriti in regim de urgent, acesta va fi gata in doar cateva ore.

Imposibilitatea de a inchiria sau a vinde imobile fara un certificate energetic

Intocmai pentru a asigura o eficientizare a consumului de energie, Uniunea Europeana a militat si introdus acest certificate energetic. Astfel, orice proprietar are nevoie sa detina un certificat inainte sa poata vanda sau inchiria orice imobil. Fara a detine un asemenea certificat orice tranzactii imobiliare effectuate devin nule prin puterea legii. Tocmai de aceea este recomandat ca doritorii sa apeleze la o companie serioasa, cu specialisti bine pregatiti, capabili sa realizeze certificatul energetic intr-un mod profesionist. Astfel de specialisti se pot gasi si pe www.certificat-rapid.ro. Compania garanteaza ca eliberarea certificatului se va face in cel mai scurt timp, maxim 24 de ore, iar exita si varianta in regim de urgenta ce se va realiza aproape pe loc, procedura durand doar cateva ore. Astfel veti putea evita amenzile foarte mari de pana la 2500 RON.

Alegeti prevazator cand va ganditi la dobandirea unui certificat energetic. Alegeti www.certificat-rapid.ro pentru a beneficia de celeritate si calitate.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *