Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Arhitectura - Constructii

Evita problemele cauzate de legea anti-fumat folosind pentru terasa o pergola cu acoperis retractabil

Nu avem legaturi cu mediul politic din Romania, insa, fiind romani, putem spune ca unele legi date in Romania de catre parlamentari au efectul acela de “uau” care zbuciuma o tara intreaga prin ambiguitatea si unele prevederi ale sale.  Nu scriem aceste randuri pentru a-i supara pe nefumatori, insa, consideram ca orice lege care trimite un grup destul de mare de persoane intr-un con de umbra, restrictionandu-le anumite actiuni, face rau atat economiei cat si oamenilor. Suntem Pergola Lux, iar amestecul nostru in aceasta situatie este legat in primul rand de terasele localurilor si a restaurantelor pentru care oferim diferite modele de pergola cu acoperis retractabil.

Despre legea anti-fumat si cum poate o pergola cu acoperis retractabil sa va readuca clientii pe terasa

Comform legii nr.15/2016 privind modificarea si completarea legii nr. 349/2002 fumatul in spatiile publice inchise de la locurile de munca, cele de joaca pentru copii este interzis. “spatiu public inchis se intelege orice spatiu accesibil publicului sau destiant utilizarii colective indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care aun acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin 2 pereti…” – extras din modficarile legii 349/2002 incluse in legea nr 15/2016. Bineiteles, aceste randuri au distrus mintea patronilor de terase, insa, exista si vesti bune. Comform citatului din lege, cei care isi echipeaza terasa cu o pergola cu acoperis retractabil scapa de sub incidenta acetei legi.

Motivul este unul cat se poate de simplu. La o pergola cu acoperis retractabil nu exista pereti, ci doar o structura pe piloni metalici ce sustin intregul sistem al pergolei precum si panza acesteia. Trebuie sa adaugam si faptul ca panza este la o inaltime suficient de mare pentru a elimina orice risc de acumulare a fumului, putand fii situata chiar si la 3 metrii.

Terasa cu pergola cu acoperis retractabil ofera si alte avantaje

Asadar, spre deosebire de alte tipuri de sisteme pentru terase, o pergola cu acoperis retractabil nu intra sub incidenta legii, deci, cu alte cuvinte, nu exista motive de ingrijorare pentru patronii teraselor echipate cu astfel de echipamente de acoperire.

De asemenea, trebuie sa spunem si faptul ca exista deja si niste modificari ale legii in plan prin care sa se elimine ambiguitatea asta ciudata a spatiilor inchise. Parlamentarii si-au dat seama ca in balba lor au reusit sa aduca mari probleme patronilor de localuri, restaurante si terase, asadar, se are in vedere specificarea clara a spatiului delimitat ca fiind cu pereti jur-imprejur. De asemenea, in noua varianta de lege s-ar stipula si faptul ca patronii de localuri pot amenaja spatii inchise special amenajate pentru fumatori.

Insa, pentru a putea oferi o mai buna deschidere unei terase, o pergola cu acoperis retractabil este cea mai buna varianta deoarece aceasta permite atat plierea cat si intinderea acoperisului, iar pentru zilele ploioase sau cu rafale de vant, puteti opta pentru inchideri cu pereti din folie PVC.

Pergola Lux vine sa va ofere solutia perfecta pentru orice tip de terase, oferind posibilitatea configurarii dimensiunilor, materialelor dar si a culorilor pe care pergola cu acoperis retractabil le poate avea. Va asteptam pe pagina noastra de internet, www.pergolalux.ro pentru a afla mai multe despre solutia prin care puteti scapa de orice stres ca si patroni de localuri in ceea ce priveste noile legi anti-fumat.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *