Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Importanta utilizarii de manusi pentru examinare non-alergenice

Indiferent ca vorbim de un medic de familie sau de medicul ortoped sau generalist, toti au ceva in comun. Toti folosesc manusi pentru examinare. Hufmed este prezent pe piata produselor consumabile medicale de foarte multi ani, oferind unui portofoliu impresionant de clienti nu numai manusi pentru examinare, ci o paleta completa de consumabile, atat pentru chirugie, ortopedie, stomatologie, precum si pentru laboratoarele de analiza.

Deoarece oferim manusi pentru examinare atat din latex, cat si din materiale special gandite pentru persoanele alergice la acest material, dorim sa va oferim cateva informatii despre alergiile cauzate de latex.

Persoanele afectate de purtarea unor manusi pentru examinare din latex

In primul rand, desi suna ciudat, persoanele care sunt afectate de alergii la diferite alimente, cum ar fi rosiile, bananele, kiwi, sau altele, sunt predispuse la alergia provocata de latex. Tocmai din acest motiv, gama noastra de manusi pentru examinare precum si cele chirurgicale sunt si non-alergenice.

Insa latexul nu se afla doar in componenta unor manusi pentru examinare sau altor tipuri de manusi medicale, acesta poate fi gasit si in scutecele pentru copii, suzete, centurile din cauciuc, leucoplast, plasturi, si, atentie, chiar si in mousepad-ul pe care plimbati mouse-ul citind acest articol.

Simptomele alergiei cauzate de purtarea unor manusi pentru examinare din latex, sau prin utilizarea altor articole ce contin latex sunt atat minore ca manifestari, insa pot duce si la afectarea sistemului respirator. Asadar, in cel mai usor tip de reactie, vorbim de o dermatita de contact ce se manifesta cu o mancarime generalizata.

Daca aveti alergie la latex, adresati-va medicului de urgenta, si luati o doza de adrenalina!

In al doilea caz, reactia alergica provocata de atingerea sau purtarea unor articole din latex sau a unor manusi pentru examinare ce contin latex, poate fi letala daca nu este tratata la timp. Pot aparea simptome la nivelul sistemului repirator, cum ar fi stranutul in forma severa, umflarea zonei gatalui pana se ajunge la senzatia de sufocare, iar intr-un final se poate ajunge la deces prin sufocare.

In cazul in care cineva a purtat manusi pentru examinare (acestea pot fi utilizate si de gospodine cand spala cu substante ce pot ataca pielea) este strict recomandat sa va adresati medicului sau la serviciul de urgenta 112. Ca si tratament, inca nu exista o metoda de a elimina aceasta sensibilitate. Momentan se poate reduce doar din intensitatea manifestarilor simptomelor. Pentru a evita orice neplacere pastrati o conduita in care sa evitati complet contactul cu latexul.

Daca stiti ca ati mai avut reactie alergenica la latex in trecut, este cel mai bine sa aveti la dumneavoastra o doza de adrenalina (epinefrina) si mai ales sa cunoasteti metoda de administrare.

Asadar, iata cat de periculos poate fi latexul. Tocmai de aceea Hufmed ofera tuturor medicilor manusi pentru examinare din nitril sau alte variante prin care se poate evita utilizarea de latex. Suntem oricand aproape de orice institutie medicala, oferindu-le produse si consumabile gandite pentru toate situatiile si tipurile de specializari medicale. Astfel, contribuim la dezvoltarea sistemului medical roman. Va asteptam pe siteul nostru, www.hufmed.ro pentru a afla mai multe despre ofertele noastre, dar si pentru a afla informatii interesante.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *