Spotted Lake, Canada
Acest lac este venerat de multă vreme triburile native Okanagan (Syilx). Vara, cantitatea de apă din lac scade și lasă mici piscine minerale, fiecare având culori diferite. Deși lacul poate fi văzut de pe Autostrada 3 din Canada, nu ai voie să te apropii de el decât dacă ai o permisiune specială din partea conducătorului tribului Sylix. Din acest motiv, zona lacului a fost îngrădită și interzisă pentru vizitatori.
Lacul Hillier, Australia de Vest
Acest lac remarcabil a fost descoperit în 1802 pe cea mai mare insulă din Arhipelagul Recherche din vestul Australiei. Lacul își păstrează culoarea roz profundă pe tot parcursul anului, despre care oamenii de știință spun că se datorează salinității ridicate, combinată cu prezența unei specii de alge iubitoare de sare cunoscută sub numele de Dunaliella salina și bacteriilor roz cunoscute sub denumirea de halobacterii.
Liniile Nasca, Peru
Figurile de animale și figurile geometrice gravate de vechea Nasca în Pampa de San José, perpetuă a statului Peru, sunt una dintre marile mistere ale Americii de Sud. Vizibile numai din aer sau dintr-un turn de vedere metalic de lângă autostradă, unele dintre formele inexplicabile au o lungime de pânăla 200 m și fiecare este executată într-o singură linie continuă.
Triunghiul Bermudelor, Oceanul Atlantic de Nord
Învăluit în mit și mister de foarte multă vreme, infamul de 800.000 de kilometri pătrați numit, de asemenea, și Triunghiul Diavolului, se află aproximativ în zona dintre insulele Bermude, Florida și Puerto Rico. Deși autoritățile coastei americane contestă orice pericol din această zonă, teoriile conspirației se dezvoltă pe povestiri despre avioane și nave dispărute în acest Triunghi cu tot cu oameni, fără urmă.
Insula Socotra, Yemen
Separată de Africa continentală cu mai mult de șase milioane de ani în urmă, această insulă îndepărtată arată ca o zonă dintr-un film SF. Biodiversitatea incredibilă și unică a Socotrei denotă faptul că așa plante și arbori ca aici,nu se găsesc nicăieri în lume. Deosebit de ciudați sunt Arborii de sânge ai dragonului vechi, care au coroana răsucită în sus.
Mâna din deșert, Chile
Sculptorul chilian Mario Irarrázabal este creatorul acestei opere de artă ciudate care se ridică din nisip, în mijlocul deșertului Atacama din Chile, la circa 70 km de orașul Antofagasta. Irarrázabal este cunoscut pentru lucrările sale asociate suferinței umane, iar această sculptură uriașă și bizară captează un sentiment de singurătate, exacerbat de locația pustiită și retrasă.
Dealurile de ciocolată din Insula Bohol, Filipine
Insula Bohol ascunde în mijlocul său 1700 de dealuri conice. Acestea sunt înalte, dar sunt atât de regulate încât pot fi confundate cu faptul că sunt făcute de om. Cu toate acestea, potrivit UNESCO, dealurile formate de-a lungul timpului reprezintă înălțimea zăcămintelor de corali și rezultatul eroziunii apelor pluviale. Acestea au fost poreclite ca fiind „de ciocolată” datorită faptului că în sezonul de secetă, vegetația culoare de la verde luxuriant la maro.
Plaja Roșie, Panjin, China
Foarte rece și foarte ciudată, această plajă este acoperită de un tip de alge numite Sueda, care devin de o culoare roșu sângeriu în toamnă. La 30 de kilometri sud-vest de Panjin, aceste zone umede reprezintă o rezervație naturală importantă pentru păsările migratoare. Numai o mică parte a plajei este deschisă publicului, dar poate fi explorată printr-o pasarelă din lemn care se întinde spre mare.
Catacombele, Paris, Franța
Catacombele, adânc înfiorătoare, sunt o rețea de tuneluri vechi de carieră sub Paris și locul de odihnă de veci a aproximativ șase milioane de parizieni. Cele mai multe rămășițe sunt anonime, craniile și oasele fiind luate din cimitirele supraaglomerate ale orașului încă în secolele XVIII- XIX e.n. Locul ciudat nu a fost băgat în seamă, până când autoritățile și-au dat seama de potențialul său de atracție turistică, datorită aranjamentului macabru al osemintelor, lucru nemaivăzut nicăieri în lume.
Fly Geyser, Nevada, Statele Unite ale Americii
Acest gheizer este situat pe un teren privat de pe marginea deșertului Black Rock din Nevada. Descoperit în 1964, după ce o companie energetică a exploatat apele geotermale, astăzi locul formează niște fântâni de aburi care parcă zboară până la cinci metri înălțime, iar acumulările minerale rezultate demonstrează faptul că aceste conuri rocifere cresc cu câțiva centimetri în fiecare an. Culorile strălucitoare ale conurilor de un roșu și verde viu se datorează algelor termofile.