Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Educatie - Cultura

Oamenii abea de mai există. Resurse naturale epuizate pentru 2019

Omenirea trăieşte “pe credit” începând de luni, din cauza că toate resursele planetei au fost folosite, în contextul în care acest fenomen s-a produs în 2019, acum 20 de ani dar acum este cu 2 luni mai devreme, potrivit calculelor efectuate de specialiştii de la ONG-ul Global Footprint Network, informează AFP.

De 1,75 ori mai repede oamenii folosesc resursele ecologice, ca capacitatea pământului de a le regenerare a confirmat ONG într-un comunicat.

„Consumăm capitalul natural al planetei noastre, slăbindu-i şi mai mult capacitatea regenerativă viitoare”, a avertizat Global Footprint Network.

Unele țări deja și-au epuizat toate resursele pentru un an întreg.

Dacă am reduce emisiile de CO2, aproximativ cu 50%, vom căpăta câte 93 de zile din an.

Pentru a readuce „ziua depăşirii” la  31 decembrie , centrul provocărilor de emisii a compușilor care duc la efectul de seră , care ar sunt numai ele 60% din impactul nostru asupra mediului, a spus WWF.

Dacă oamenii vor scade din consumul de proteine animale ziua depășirii se va întârzia cu 15 zile în fiecare an, și dacă vom scădea din risipa de produse alimentare vom câștiga 10 zile, tot a fost confirmat de WWF.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *