Cauti o cofetarie Bucuresti in care sa te bucuri de un real deliciu, sau ai nevoie de un tort special pentru o persoana sau un eveniment special din viata ta? Raspunsul este Cofetaria Giorginio, locul in care maiestrii cofetari creaza folosind ingrediente alese si verificate cu mare atentie, adevarate opere de arta atat ca si aspect, cat si ca gust. Ne este aproape imposibil sa redam prin mediul online si al cuvintelor aceasta maiestrie, insa, ce dorim noi sa facem in acest articol este sa discutam despre lumea dulciurilor si a stiintei…
Suntem o cofetarie Bucuresti ce ofera preparate delicioase, asa, ca la mama acasa
Suna foarte interesant, insa ne folosim de cunostiintele pe care expertii nostri le au, dar si de faptul ca suntem o cofetarie Bucuresti cu o experienta de aproape 11 ani, pentru a intra intr-un subiect de discutie, zicem noi, la fel de interesant, precum si suna. Exista foarte multe moduri de a gati, iar in cursul existentei sale, civilizatia umana a cautat in mod continuu moduri prin care sa-si indulceasca viata sa zicem astfel. Incepand cu fructe, pana la miere si preparate realizate prin combinarea acestora cu alte ingrediente cum ar fi seminte, plante aromatice, cereale si nu numai.
In prezent, exista doua mari curente culinare. Noi suntem o cofetarie Bucuresti care pastreaza un stil clasic spre contemporan in a prepara torturi si dulciuri. Cu alte cuvinte imbinam metode clasice de preparare (cuptor, fierbere, refrigerare, etc) precum si ingrediente ca faina din cereala, zahar, dar si martipan, fructe, glazuri si nu numai.
Exista si o latura mai… interesanta a artei culinare, cea de avantgarda, in care expertii culinari se folosesc de ingrediente normale dar si de stiinta pentru a face diferite preparate si dulciuri. Am uitat sa mentionam ca o cofetarie Bucuresti ca a noastra se foloseste in primul rand de aromele si texturile proprii ale ingredientelor. Aceasta mentiune este foarte importanta.
In bucataria… stiintifica, se folosesc principii prin care texturile sunt combinate, iar gusturile si aromele sunt atat de bine combinate incat se poate obtine un compus cu textura si aspectul unui jeleu de capsuni, insa gustul sa fie de cocos de exemplu. Sau, pot fi incorporate aromele a 10 fructe intr-un singur centimetru cub de jeleu incolor si transparent.
Desi suntem o cofetarie Bucuresti clasica, privim totusi si spre viitor
Bineinteles, atunci cand zici stiinta, lucrurile nu au limita. Evident, asa cum spuneam, noi ca si cofetarie Bucuresti clasica sa zicem, folosim metode de preparare clasice, insa pentru cei ce imbina stiinta cu arta culinara, cuvinte si notiuni ca si cuptor, sau fierbere, nu prea isi au rostul. Criogenarea este unul din cele mai populare metode de a crea de exemplu ornamente pentru tort din bucati crocante de capsuni criogenate. Sau, pentru a crea diferite tipuri de esente si mixturi din fructe si alte ingrediente.
Bineinteles, noi fiind o cofetarie Bucuresti clasica fata de aceste inovatii si tehnici nu putem decat sa ne imaginam ceea ce viitorul in arta culinara si de cofetarie ne poate rezerva. Insa, doar ca mica idee, a fost deja inventata prima bucatarie complet automatizata care iti va gati micul dejun in functie de o anumita reteta preluata de pe internet sa zicem.
Revenind cu picioarele pe pamant, stim ca indiferent de ceea ce va urma sa rezerve viitorul, dorinta de ceva dulce si placut nuva disparea. Va asteptam cu produse de cofetarie Bucuresti atat pe siteul nostru, www.giorginio.ro, cat si la adresa str.Calea Dudesti nr 129 colt cu Str Scoala Ciocanul sector 3 Bucuresti.