Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Argricultura

Un rasad Paulownia pentru natura

Arborele Paulownia este originar din zona Asiei, insa in Romania este prezent datorita firmei noastre prezente prin site-ul www.paulowniaelongata.eu . Facem tot posibilul sa oferim cea mai inalta calitate cand vine vorba de rasad Paulownia deoarece stim ca prin asta, pe langa satisfactia clientului nostru multumit de seviciile noatre, mai si ocrotim natura.

Datorita rasadului Paulownia se obtine un lemn usor, cu o rezistenta buna, dar si usor de prelucrat. Insa ce este mai exact Paulownia ?

Rasadul Paulownia un rasad nobil

Arborele printesei, asa cum este el supra-numit, datorita factorului mare de rezistenta, Paulownia este un arbore cu o coroana impresionanta care datorita florilor sale ce infloresc inaintea aparitiei frunzelor, in perioada Mai – Iunie, ofera un superb spectacol liliachiu de parfum. Datorita acestor flori mari si cu un miros placut, arborele Paulownia este mult mai productiv fata de salcam daca e sa comparam cantitatea de miere produsa de albine.

Un arbore frumos, elegant dar si foarte rezistent. Tocmai de aceea noi am ales acest arbore pentru rasad Paulownia, acesta rezistand foarte bine secetei, datorita radacinilor mari ce intra adanc in solul pe care acesta este plantat. Deoarece radacinile sale se intind mai mult in adancime decat pe suprafata, Paulownia este o alegere perfecta pentru spatiile din jurul aleilor, caselor, oferind o placuta umbra pe timp de vara.

Fiind un arbore cu crestere rapida, spre deosebire de alte specii, acesta are o durata de viata de pana la o suta de ani, in timp ce celelalte specii se pot lauda cu durata de viata mult mai mica.

Ce ii trebuie unui rasad Paulownia pentru a fi perfect

Desi este un arbore robust, Paulownia este destul de pretentios atat in ceea ce priveste solul, dar si temperatura si cantitatea de apa din sol. Evident, aceste conditii sunt necesare pentru obtinerea unui rasad Paulownia perfect.

Deoarece echipa noastra este iubitoare de natura, ne place sa vorbim despre un rasad Paulownia, ca fiind un copil de-al nostru ce trebuie ocrotit si iubit pe timpul sau de crestere, si nu numai.

O conditie de viata si de moarte pentru acest arbore este aceea ca panza freatica sa nu fie la adancimi mici, si tot odata solul sa permita un drenaj bun, deoarece daca acest arbore este inundat chiar si pentru cateva zile, acesta poate muri.

Acesta prefera cu precadere solurile cu un grad de afanare marit, cum ar fi cele nisipoase sau argiloase. Asta si datorita proprietatilor de drenaj pe care aceste tipuri de sol le are. Deoarece folosim soil european de Paulownia, acesta rezista bine la frigul iernii, insa ne ocupam de fiecare rasad Paulownia sa se bucure de o temperatura medie intre 21 si 27 de grade Celsius pentru a obtine cei mai sanatosi arbori.

Pentru ca vorbim de o ingrijire atenta, expertii nostri sunt foarte atenti atunci cand vine vorba de toaletarea arborelui, asta pentru a evita aparitia cioturilor si al nodurilor din tulpina principala a arborelui.

In concluzie putem spune ca acest arbore, daca este ingrijit si rasfatat cum trebuie, ofera la randul sau un numar imens de beneficii atat pentru noi, oamenii, cat si pentru natura.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *