Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Auto

Varietate si utilitate in oferta de echipamente protectie motoare

Atunci cand ai nevoie de consultanta pentru protectia motoarelor, fii precaut si alege cele mai bune variante de pe piata. Durata de viata si functionarea optima a motoarelor depind de fiecare componenta in parte din gama de echipamente protectie motoare.

De obicei, firmele comercializeaza toate produsele ce tin de aparatajul electric. Astfel ca poti gasi contactoare, demaroare, intrerupatoare sau relee termice in acelasi loc. Si de ce sa nu alegi sa lucrezi cu furnizorul cu care lucreaza si cei mai mari de pe piata? Electrica, Mittal Steel, Renault si multe altele au ales produsele furnizate de Electrical Business Center din Pitesti. Cu o activitate restransa la inceput doar la comercializarea de produse electrice de tensiune joasa si medie, Electrical Business Center s-a extins incluzand in oferta si gama de echipamente protectie motoare , incluzand cele mai cautate componente.

Tipuri de echipamente protectie motoare

Unele din cele mai cautate component de echipamente protectie motoare sunt contactoarele. Ele permit o operare sigura si flexibila prin posibilitatea de a adauga optiuni. Contactoarele se monteaza simplu si rapid. Ele se regasesc in industrie, lucrari de infrastructura, diverse constructii si asigura controlul oricarui tip de motor in conditii de functionare normale sau grele. Contactoarele se regasesc si in gospodarii, la comandarea unor consumatori de putere mare sau foarte mare, pentru protectia motoarelor respectivilor consumatori. Ele sunt resposabile de evitarea supraincalzirii unui consumator peste limita admisa.

Tipuri de contactoare:

Electromagnetic sau electronic, in functie de tipul de actionare
Clasice sau cu bobina – folosite la comanda motoarelor, a rezistentelor de incalzire, in general la comandarea aparatelor ce folosesc curentul electric in circuite inductie, cum sunt bobinele sau in circuite termice cum sunt rezistentele

Contactoare in current continuu sau current alternative

Cum am vazut mai sus, contactoarele difera in functie de modul de utilizare, de comanda sau de actionare.
Demaroarele sau electromotoarele sunt cele mai cunoscute tipuri de echipamente protectie motoare. Un motor termic nu poate porni fara un sistem extern auxiliar care sa antreneze motorul termic. Acest sistem auxiliar este demarorul. Avand in vedere ca el este in esenta un motor electric de curent continuu, i se mai spune si electromotor. Activarea demarorului se face in special pe vreme rece cand pornirea motorului este mai dificila si este nevoie de un numar mai mare de turarii. Demarorul nu trebuie mentinut activat prea mult timp deoarece conduce la uzura prematura.

Si ele sunt diferite, unele fiind pentru pornire directa cu sau fara inversare de sens, cu sau fara izolatie. Ele se cableaza rapid si se configureaza cu usurinta. Se pot folosi in aplicatii precum compresoarele mici, ventilatoarele, transportoarele in domeniile industrial, de infrastructura, de constructii, automobilistic si altele.

Intrerupatoarele fac parte din modelele de echipamente protectie motor care sunt actionate atat manual, cat si cu electromagnet.

Releele termice prezinta, in functie de model, avantajul functiilor de reset manual si reset automat precum si de resetare electrica de la distanta. Ele sunt potrivite pentru aplicatii complexe, de acuratete ridicata, fiind ideale ca solutie de pornire si protectie a motoarelor.

Aceste componente plus o oferta complementara variata sunt prezentate de Electrical Business Center care a ajuns la o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro. Clientii loiali dovedesc calitatea serviciilor oferite. Reprezentantii Electrical Business Center pot fi contactati la 0756 099 008 sau direct la sediul din Pitesti de pe Str Pinului nr 7.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *