Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

acoperis verde extensiv
Arhitectura - Constructii

Acoperis verde extensiv de la Odu.ro – din dragoste pentru natura

V-ati gandit vreodata la posibilitatea montarii unui acoperis verde? Specialistii considera aceasta metoda una dintre cele mai bune alternative ecologice la obisnuitele acoperisuri din tabla, PVC sau alte materiale. Daca va doriti o schimbare in viata dumneavoastra, atat pentru numeroasele avantaje pe care le veti avea, dar si pentru beneficiul adus naturii, montaraea unui acoperis verde extensiv este solutia ideala pentru locuinta dumneavoastra.

Acoperis verde – concept nou in Romania

In ziua de astazi, tot mai multi oameni sunt interesati si incep sa caute infrmatii despre ceea ce reprezinta un acoperis verde. Lipsa de informare si de promovare din Romania, precum si numarul mic al companiilor care ofera astfel de servicii, au facut ca ideea de acoperis verde sa ramana la stadiul de concept, fara sa fie pusa in aplicare de foarte multi dintre dumneavoastra. Cu toate acestea, pentru majoritatea tarilor europene, aceasta idee a prins contur cu mult timp inainte, in Germania peste 10% din imobile avand montat un acoperis verde, existand tari in care, in anumite conditii, legile obliga montarea unui astfel de acoperis. Asadar, nefiind pe deplin informati cu privire la montarea unui acoperis verde extensiv, romanii nu sunt foarte receptivi, nu cunosc avantajele si dezavantajele acestei alternative, de aceea mi-am propus ca in continuare sa va ofer cele mai relevante informatii cu privire la acest nou concept.

Ce reprezinta un acoperis verde

La modul cel mai general, acoperisul verde reprezinta acoperisul imbracat, partial sau in totalitate, cu vegetatie si solul necesar dezvoltarii acesteia – iarba, plante verzi, licheni, arbusti mici etc – ambele montate peste un sistem hidroizolant. Indiferent de acoperisul dumneavoastra, aceste sisteme pot fi montate pe acoperisuri drepte sau inclinate, fiind formate din mai multe straturi care nu permit radacinilor plantelor sa patrunda in stratul de hidoizolatie. In plus, acestea pot include sisteme de drenare a apei care este retinuta in scopul hidratarii solului, sau chiar sisteme de irigatii.

Alegeti acoperis verde extensiv pentru locuinta dumneavoastra

In functie de comlexitate, acoperisurile verzi ssunt de doua tipuri:
 extensive;
 intensive.
Astfel, o alternativa deosebit de eficienta si usor de intretinut este reprezetata de acoperisul verde extnsiv. Cu o greutate destul de mica, acoperisul verde extensiv presupune un strat de pamant cuprins intre 2 si 12 cm, in care se planteaza, de obicei, plante din familia Sedum si ierburi care nu necesita ingrijire speciala. Odata plantatia stabilizata, nu necesita irigare periodica, un control de cateva ori pe an fiind suficient pentru a fi siguri ca starea plantelor este optima.

Datorita greutatii destul de mici, acest tip de acoperis poate fi amplasat pe locuintele dumneavoastra deja existente, fara a pune in pericol structura de rezistenta a cladirii.

Prin urmare, activand pe piata romaneasca de peste 10 ani, compania Odu ofera solutii de amenajare unice, fiind leader absolut in materie de acoperisuri verzi complexe sip e suprafete inseminate. Asadar, daca doriti sa va bucurati de toate avantajele unui acoperis verde extensiv, va astepam pe site-ul www.odu.ro pentru toate informatiile de care aveti nevoie.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *