Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

parchet stejar
Casa si gradina

Avantajul si modul de intretinere al parchetului de stejar

Stejarul e cunoscut ca fiind o esenta de lemn care e deosebit de cautata cu scopul de utilizare la pardoselile ce sunt fabricate dintr-un lemn masiv , datorita calitatilor deosebite ale acestui lemn. Parchetul de stejar are un aspect care e extrem de atragator, si e o esenta cu o rezistenta buna in timp, el putand fi reconditionat in repetate randuri.

Stejarul in cadrul istoriei parchetului

Stejarul ca si utilizare a lui pentru parchet, are o lunga istorie. Majoritate cladirilor care sunt de patrimoniu au in dotare parchet de stejar sau podele. Este cunoscut si celebru de exemplu modelul parchetului de stejar montat la Versailles.
Stejarul este pe buna dreptate una din esentele care sunt cele mai rezistente. Inclusiv pilonii pe care a fost construita Venetia, sunt din stejar , el putand sa sustina cladirile care sunt frumoase in ultimii 500 de ani.

Firmele sunt de regula specializate in procesul de fabricare si de comercializare al unui parchet de stejar, cu o clasa A de calitate. Inainte de utilizare pentru a fi obtinut parchetul, orice cherestea de stejar este anterior uscata folosind pentru asta cuptoare ce sunt in mod special amenajate, pentru perioade de 30 zile. Acest lucru face ca orice proces de productie al parchetului care e obtinut din stejar se desfasoare pe aproximativ 40 de zile.

Parchetul stejar este fabricat de catre producatorii care sunt recunoscuti in acest domeniu, poate fi achizitionat in multe dimensiuni, incepand de la 30 cm, ajungand pana la circa 120 de cm. Se gaseste in acelasi timp pe piata de specialitate si dusumea din stejar avand dimensiuni variabile.Parchetul de stejar asigura in locurile in care este instalat, pardoseala calda si care e deosebit de rezistenta pe masura treceii timpului.

In acelasi timp ea prezinta mici variatii ale culorii in comparatie cu multe alte esente de fabricatie al unui parchet de clasa A in ceea ce priveste calitatea, aceasta clasa a parchetul din cele mai bune firme producatoare are desenul uniform in cadrul placilor, al nodurilor fiind absente daca exista , fiind intotdeauna sanatoase si prezentand diametru de maxim 6 mm , nu se gasesc mai mult de doua pe o singura placa unde totusi exista. In acelasi timp, nu au si niste fibre transversale, sunt fara crapaturi si nu au nici gauri pentru insecte sau pentru alte defecte.

Umiditatea parchetul este important sa fie cuprinsa intre 8% si 12%. Parchetul din stejar poate fi montat in diferite modele, cum este de exemplu modelul tesut, sau in bradut ori in sah, dar este pretabil si pentru utilizarea impreuna cu diverse alte decoruri care sunt speciale cum e tipul braurilor si medalioanelor.

Parchetul de acest fel creste valoarea locuintelor acolo unde este montat. Acest tip de pardoseala care e reprezentat de catre parchet nu e cel mai ieftin in cazul achizitiei dar daca este corect intretinut, va rezista pentru foarte mult in timp. Modul de intretinere al unui astfel de parchet e relativ usor de facut. Pot fi folosite niste solutii de intretinere in cazul pardoselilor din lemn fiind recomandata folosirea de talpici pentru mobile care sa nu zgarie suprafata de parchet montat.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *