Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Arhitectura - Constructii

Afla cum poti sa reduci factura la energie cu ajutorul constructiei unei trubine eoliene

Energia electrica este un lucru primordial in viata noastra, datorita energiei electrie putem folosi diferite dispozitive care ne usureaza lucrul zi de zi si viata la general. Nu mai este nevoie sa speli hainele cu mana este putem procura masini de spalat care vor efectua lucru pentru noi, acelasi lucru cu vasele si cu restul treburilor prin casa. Insa utilizarea tuturor acestor masinarii mareste factura de energie, cu ajutorul constructie unei turbine eoliene vom face economie considerabila de energie electrica. Energia eoliana este o alternativa potrivita, plus la asta este un avantaj foarte mare caci acest tip de energie este regenerabila, adica nu se consuma.

Cum putem realiza constructia unei turbine eoliene in conditii casnice

Pentru a realiza constructia unei turbine eoliene este necesar de cunostinte in domeniu caci construirea acestei instalatii este una destul de complicata. Daca totusi nu va pricepeti la electronica sau la asamblat sisteme electrice, cel mai bine este sa apelati la un cunoscut care stie, altfel riscati sa faceti o centrala care sa se arda. Pentru constructie avem nevoie de: un generator monofazat sincron de 12 sau 24 de Volti; un transformator ridicator – invertor de tensiune; o baterie de acumulatori Pb-acid, de aproximativ 3000-5000 Ah; rotor cu pale fixe; baterie de condensatori de putere pentru nivelarea si uniformizarea tensiunii generate; sistem de protectie electronica la suprasarcina;  sistem mecanic de franare pentru supravant; pilon de ancorare din ax metalic cu diametrul de 100 mm grosime de minimum 7 mm si inaltime de minim 7 metri. Cu ajutorul acestor elemente putem sa incepem constructia turbinei care are sa ne aduca folos. Trebuie sa mai existe inca cateva conditii pentru ca aceasta turbina sa functioneze normal: viteza vantului trebuie sa fie de aproximativ 25 de kilometri pe ora, palele putem sa le alegem din fibra de sticla, pentru ca sunt usoare si au un raport calitate/pret foarte bun. Cunostintele  serioase in domeniul electronicii sunt foarte necesare pentru a asambla o eoliana. Nu este usor sa creem o masina care poate converti eficient aceasta putere si care sa reziste in fata valului de putere ce poate aparea in timpul furtunilor. Puterea medie generata de un motor eolian nu este aceeasi cu puterea instantanee generata la viteza medie a vantului. In zilele noastre, micile sisteme electrice eoliene folosesc baterii care absorb surplusul de energie din perioadele cu mult vant si il pastreaza pentru perioadele mai calme.

De ce ar trebui sa optam pentruc constructiile eoliene?

Cel mai mare avantaj al constructiilor eoliene este faptul ca energia folosita este inepuizabila si regenerabila, chiar daca costul constructiei este unul destul de mare este cea mai buna solutie de a economisi energia electrica. Inca o nuanta destul de relevanta este faptul ca aceasta instalatie este ecologica adica nidecum nu polueaza mediul ambiant. Turbinele eoliene sunt o modalitate mai ieftina de a produce o parte din energia electrica de care are nevoie o gospodarie. Putem sa le cumparam, insa sunt cam scumpe, sau putem incerca sa construim o turbina singuri.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *