Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Divertisment

Ce se întâmplă atunci când plângi?

Lacrimile sunt provocate fie de emoții, așa cum ar fi tristețea sau fericirea, precum și de alți factori – fizici, spre exemplu alergia.

S-a constatat că plânsul are diverse efecte benefice, atât în plan fizic, cât și în plan mental. Așadar, oare ce se întâmplă atunci când plângem?

Există mai multe tipuri de lacrimi

Toate lacrimile parcă sunt la fel, dar de fapt glandele lacrimale produc 3 feluri de lacrimi.

Lacrimile bazale, aceștia au funcția de a proteja ochii, ferindu-i de diverse uscăciuni și protejând corneea de praf și alte corpuri. Glandele lacrimale produc între 140 și 280 de mililitri de lacrimi bazale pe zi.

Lacrimile reflexe sunt declanșate atunci când ochii sunt afectați de diferiți iritanți, precum fumul sau particulele de praf. Aceste lacrimi, eliberate în cantități mari, ajută la neutralizarea factorilor iritanți. Ele conțin și anticorpi, care luptă împotriva bacteriilor care pot pătrunde în ochi.

Lacrimile emoționale – produse atunci când suntem copleșiți de diverse emoții, de la bucurie și tristețe până la frică sau stres. Uneori, lacrimile emoționale conțin hormoni și proteine care nu se găsesc în alte tipuri de lacrimi și care ajută la reglarea stărilor emoționale.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *