Chitara a cucerit oamenii de-a lungul vremii prin sunetele sale unice si minunate. Putini sunt cei care pot spune cu convingere ca nu au fost impresionati niciodata, in niciun decor de notele care trec suav printre corzile acestui instrument uimitor. Pe langa romanticii care se joaca cu imaginatia pe malul marii, la un foc de tabara cantand la chitara, mai sunt si cei care doresc sa isi faca din asta o meserie, serioasa si profitabila. In oricare categorie v-ati incadra, daca doriti sa achizitionati un asemenea instrument muzical, nu veti avea nimic de pierdut, ba dimpotriva.
Tipuri de chitare:
In principiu, clasificarea tipurilor de chitare se imparte in doua mari clase, electrice si acustice, care la randul lor au anumite sub-clase. Atuncui cand decideti ca doriti sa cumparati un asemena articol si mergeti la cumparaturi, trebuie sa aveti in minte genul de muzica pe care doriti sa il auziti iesind dintre corzile chitarei dumneavoastra.
Chitara acustica are la randul sau mai multe modele, in functie de anumite criterii, cum ar fi materialul din care sunt confectionate corzile de exemplu. Chitara acustica cu strune de naylon se mai numeste si chitara clasica si este renumita datorita culturii si muzicii spaniole, care are in centru acest instrument. La polul opus, chitara acustica cu strune de fier, este preferata de iubitorii genurilor muzicale mai violente, datorita volumului mult mai mare pe care il poate emite.
In alta ordine de idei, chitarele electrice sunt acel tip de chitara pe care orice iubitor de muzica doreste sa puna mana macar o data in viata. Marele lor dezavantaj: echipamentul costisitor de care depind, insa cel mai important atuu: diversitatea de genuri muzicale pe care le puteti canta la acesta si efectul uluitor care da senzatia unui adevarat show inca de la prima atingere a corzilor.
Daca visati sa faceti parte dintr-o formatie, indreptati-va atentia spre o chitara bass. Basul este savoarea muzicii si este indispensabil in orice formatie pentru orice concert. Oricare varianta ar raspunde cerintelor dumneavoastra, un hobby precum cantatul la chitara va poate aduce multa satisfactie personala asa ca nu ezitati!
Chitara, istorie si present:
Chitara nu a fost de la inceput conceputa sub forma aceasta. Si ea ca si multe altele, a evoluat din instrumente mai vechi. Printre cei mai cunoscuti precursori se numara Lauta, Mandora sau chiar Chitara renascentista. In present lucrurile sunt clare, multe instrumente au derivate de la acelasi principiu de functionare ca cel al chitarei si multe dintre acestea au devenit simboluri pentru anumite natiuni ca de exemplu Saz-ul (Turcia) sau Bouzuki (Grecia). Mai exista si Ukuelel sau Mandolina. Desi prezinta anumite caracteristici specifice, este vizibil faptul ca acesteau au ca stramos comun clasica chitara.www.Senia.ro