Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

culori de ulei
Arta

Culori de ulei si peisaje ce par a prinde viata pe panza dvs. de desen

Culorile de ulei sunt ai su fost in fapt folosite inca din cele mai vechi timpuri. Motivul? De fapt, sunt mai multe motive pentru care multi artisti au ales si continua sa aleaga astfel de culori de ulei: unul dintre ele ar fi de exemplu faptul ca aceste culori ofera o senzatie de “viu”, adica par a aduce la viata orice se asterne cu ajutorul lor pe o panza.

Din trecut pana in prezent, artistii au optat si opteaza pentru culori de ulei

Nu sunt chiar multe materialele artistice care putem spune ca de-a lungul timpului si-au pastrat “integritatea”, sau au reusit mai exact sa mentina interesul artistilor si sa ii determine pe acestia sa opteze pentru ele din nou si din nou de-a lungul anilor.

Insa culori de ulei par sa fie o exceptie de la astfel de “reguli”. Cert este ca o data cu trecerea timpului, inovatiile, tehnologia si dezvoltarea ei continua si-au lasat amprenta si in domeniul artistic.

Astfel ca multe dintre materialele folosite in trecut in domeniul artistic nu se mai utilizeaza in zille noastre, sau au fost inlocuite cu versiuni mult imbunatatite ale acestora. In ceea ce priveste insa culorile de ulei, acestea intr-adevar au fost si ele imbunatatite de-a lungul timpului, insa au ramas preferate de catre multi artisti care picteaza diverse elemente, intre care si peisaje, sau in special peisaje de multe ori.

Culorile de ulei, alegerea artistilor inspirati

Culorile de ulei sunt de mai multe tipuri, iar un magazin de specialitate va va indruma spre alegerea potrivita mult mai simplu si mai precis decat oricine altcineva. Pictura in ulei se poate realiza pe materiale diferite, de la hartie la panza, carton panzat si asa mai departe.

In plus, culorile de ulei sunt de multe tipuri si se pot combina intre ele, iar rezultatul este o pictura plina de viata, cu un miros specific chiar, denotand o atmosfera aparte.

Exista mai multe tipuri de astfel de culori de ulei si din alte perspective:

– culorile de ulei cu uscare rapida
– cele traditionale
– solubile in apa
– sub forma de baton

Este deci lesne de observat de ce e cel mai indicat sa apelati la un magazin de specialitate cand vine vorba de astfel de materiale de pictura, intrucat va fi mai simplu sa gasiti nu doar ce aveti nevoie, dar si combinatiile de care aveti nevoie.

Cam toate tipurile de culori de ulei se pot amesteca intre ele, insa exista clar anumite exceptii, un exemplu fiind faptul ca nu se recomanda aplicarea celor sub forma de baton de pilda sub un strat de culoare de ulei traditionala, nu se recomanda aplicarea culorii cu uscare rapida peste straturi de culoare de ulei groase si asa mai departe.

Apelati la specialistii in domeniu si veti obtine nu doar materiale artistice de calitate superioara, dar si informatiile de care aveti nevoie pentru a le utiliza in mod optim si a obtine rezultatele dorite.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *