Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

instrumente muzicale
Arta

Instrumente muzicale

Instrumentele muzicale sunt folosite pentru redarea muzicii, si au aparut acum multi ani in urma. Ele sunt foarte speciale datorita formelor si dimensiunilor lor.
Unele din multitudinea de instrumente muzicale sunt: vioara, pianul, chitara, tobele, violoncelul, naiul, harpa,trompeta banjo,viola, tambal, falut, oboi, saxofon, cimpoi, taragot, oraga, muzicuta, corn, goarna, bucium, mandolin, xilofon etc.

Clasificarea instrumentelor muzicale:

– Instrumente muzicale de soprana (corn, vioara, flaut);
– Instrumente muzicale de tenor (saxofon si trompeta );
– Instrumente muzicale de bass ( saxofon, tobele, chitara bass).

Tipul instrumentelor muzicale:

– De suflat ( naiul, muzicuta, flautul, oboiul, cornul, trompeta etc );
– Cu corzi ( chitara clasica, chitara electrica, chitara bass care are 4 corzi, mandolina , vioara, violoncelul, ukulele, sitarul, viola, etc);
– De percutie;
– Cu clape ( pianul, orga, xilofonul, clavieta, flasneta).

Instrumentele muzicale sunt realizate din diverse materiale cum ar fi:

– lemnul ( naiul, flautul, chitara clasica, vioara, violoncelul,pianul);
– metal ( oboiul, trompeta, saxofonul).

Marii muzicieni au folosit o diversitate de instrmente pentru redarea muzicii asadar, o sa prezint cateva instrumente folosite de acestia.

Vioara este originara din nordul Italiei, este un instrument cu coarde si cu arcus care a aparut in secolul XVI- lea. Melodia redata de acest instrument transmite sentimete ca si : visarea, grandoarea, si uneori melancoliea. Se folosesc la diverse concerte de muzica clasica. Acest instrument poate interpreta atat melodii ritmate cat si lente.

Pianul a aparut la jumatatea secolului XII-lea. Partile component ale unui pian care ajuta la redarea sunetului a notelor muzicale sunt: corzi metalice, ciocanel din lemn cu care sunt lovite corzile, calusul este acel obiect din interiorul pianului pe care sunt fixate corzile, placa din lemn care transmite undele sonore ale corzilor si care ofera totodata rezonanta si clapele pianului. Exista mai multe tipuri de pian cum ar fi: pianul cu coada, pianina si piane electrice. Un aly instrument care se aseamana cu pianul este orga, deoarece si aceasta ca si pianul are clape.

Naiul este un instrument muzical de suflat, este adesea construit din lemn, are tuburi de diferite dimensiuni prin care se sulfa si din fiecare tub iese un sunet mzi inalt sau mai jos oferind astfel tonalitate muzicii. Naiul se acordeaza cu ceara de la albine pentru a obtine diferite sunete de obicei sunete mai intense, ceara de albine este introdusa in fiecare tub in parte.
Violonceul este un instrument care seaman cu vioara, are corzi doar ca este de foarte mari dimensiuni. Acest instrument a aparut in era baroca si este utilizat cu mare success si in zilele noastre la diferite concerte de muzica clasica dar si la alte genuri de muzica cum ar fi rock. Violoncelul emite sunete prin cipirea a celor 4 corzi ale sale. Acestea rezoneaza in concomitant cu aerul si interiorul acestuia care este construit din lemn.

Asadar, instrumentele muzicale sunt foarte deosebite deoarece prin muzicalitatea pe care o redau, reuseste sa transmita emotie persoanei pe care le asculta. Inca din vechile timpuri oamneii au fost captivati si atrasi de frumusetea muzicii. Pentru mine muzica este focul care topeste orice inima de gheata.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *