Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

sisteme de alarma
Tehnologie

Cum functioneaza sistemele de alarma

Sistemele de alarma pot fi considerate ca o arma impotriva spargerilor, intrarilor prin efractie, si tentativelor de furt. Utilitatea unui sistem de alarma nu poate fi contestata de nimeni. Ele pot fi utillizate atat de persoane fizice, care doresc sa isi protejeze bunurile dintr-un apartament sau casa, de un eventual atac al hotilor, dar si de catre persoanele juridice care au nevoie de o protectie mai amanuntita a cladirilor pe care le detin sau a afacerilor pe care le-au dezvoltat.

Sistemele de alarma dispun de un mini centru de comanda. Acesta consta in cateva taste, cu ajutorul carora detinatorul sistemului de alarma tasteaza un cod de siguranta sau cod de activare. Odata tastat acest cod si armata alarma, aceasta este pusa in functiune din momentul in care se inchide usa imobilului protejat. Aceste sisteme au in ansmablul de echipamente si anumiti senzori de miscare. Odata depasiti acesti senzori, alarma este declansata. In momentul declansarii provoaca un semnal sonor puternic la fata locului, pentru a alerta persoanele din imprejurimi, de prezenta unui hot in zona. In acelasi moment este alertat si detinatorul sistemului de alarma despre tentativa de intrare prin efractie care se produce in acel moment in cladirea sa. Nu in ultimul rand, daca s-a creat un acord cu autoritatile, sistemul de alarma transmite un semnal sonor si catre agentia de politie cea mai apropiata de locul incidentului. De altfel, alarma este declansata si in cazul in care este oprit curentul electric. Astfel, daca indivizii care incearca sa produca crima apeleaza la acest tertip, de a opri energia electrica cu scopul de a elimina sistemele de alrama, planul lor este dejucat. In acest mod, sansele ca persoanele care au intentia de a da o spargere, sa scape sunt minime. De cele mai multe ori, aceste scapari sunt cauzate de incapacitatea autoritatilor de a se prezenta la locul incidentului in timp util.

Tipuri de sisteme de alarma

Sistemele de alarma se impart in doua categorii in functie de componenta acestora. Si prin componenta ma refer la sistemele de legatura care fac parte din constructia intregului sistem de alarma. Asadar, exista sisteme de alarma cablate, sau legate prin cablu. Aceste sisteme de alarma sunt foarte recomandate pentru cladirile ce au o suprafata mare de acoperit, deoarece distantele mari dintre punctele care trebuie dotate cu sisteme de alarma nu ofera posibilitatea de a echipa imobilul cu un sistem de alarma fara fir, sau wireless. Astfel, aceasta este cea de a doua categorie a sistemelor de alarma – wireless. Daca sistemele de alarma cablate sunt necesitate de spatiul mare care trebuie suprvegheat, sistemele de alarma wireless pot fi amplasate in cladiri sau in incaperi cu suprafete mici. Nu doar faptul ca in aceste incaperi, conexiunea se realizeaza mai bine, dar apare si ideea de invizibilitate a sistemului. Prin legaturi wireless, prezenta cablurilor este inexistenta, iar in acest mod sesizarea sistemului de alarma se face mai greu, acesta constand in acel mini centru de comanda care se poate camufla usor sub forma unui intrerupator.

Mai multe despre acest domeniu cititi pe www.alarme-supravegheri-automatizari.ro.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *