Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

proiecte de case ilfov
Arhitectura - Constructii

Proiecte case Ilfov

Atunci cand alegem sa lucram la executia proiectului unei case cu echipe de lucratori locali, ne supunem printre altele si riscului ca in cazul in care unul din membrii pe care ii are echipa o sa pateasca ceva, atunci intreaga lucrare poate sa fie compromisa.

Deasemenea, de regula, astfel de echipe lucreaza in graba ca sa poata sa termine cat mai repede lucrarea si in multe cazuri chiar se angajeaza sa lucrez simultan la mai multe case ceea ce nu este nici productiv nici eficient pentru nici unul dintre clienti.

Lucrand cu personal care nu este specializat in executia proiectelor de case in Ilfov, in Bucuresti sau din alte judete ale tarii, putem sa constatam la un moment dat ca materialele parca dispar pur si simplu dupa care le regasim pe santierul vecin. Acest lucru se intampla atunci cand aceeasi echipa lucreaza in paralel pe mai multe santiere, unele chiar vecine intre ele.

Deasemenea, nici echipamentele care sunt folosite de astfel de personal, in multe dintre cazuri nu sunt tocmai corespunzatoare ceea ce inseamna ca este posibil sa nu se faca o turnare corecta spre exemplu deaorece muncitorii nu au vibratoare pentru beton, nu au compactoare sau cofraje de buna calitate.

Ca un ultim posibil risc pe care ca si clienti ni-l asumam daca alegem sa lucram cu echipe locale, in regie proprie este acela ca muncitorii pot sa renunte in orice moment si ne trezim atfel ca ramanem cu lucrarea neterminata.

In aceeasi situatie in care optam pentru varianta constructiei in regie proprie, cu echipe locale si nu achizitionam noi materialele, atunci este bine ca macar sa solicitam certificatele de conformitate ale materialelor ce ne sunt aduse precum si deasemenea sa cerem cartea tehnica a constructiei la finalul executiei.

Constructie cu o firma specializata in executia contructiilor

Daca optati pentru varianta in care sa lucrati cu firma autorizata si specializata in executia proiectelor caselor din Ilfov, fie ca sunteti din Ilfov, Bucuresti sau din oricare alt judet al tarii, atunci aceasta colaborare va avea la baza un contract si in acest fel stiti ca si clienti si viitori proprietari ca cineva poarta intreaga responsabilitate asupra constructiei. Practic marea majoritate a acestor firme detin pe langa personal calificat in acest domeniu si echipamentele profesionale necesare desfasurarii si executiei in bune conditii a lucrarii.

Seful de santier la astfel de firme este intotdeauna un inginer constructor, avand experienta si responsabilitatea supravegherii in permanenta a muncitorii si a lucrarilor executate de acestea. Astfel de firme de profesionisti utilizeaza echipamente profesionale, au materiale ce sunt insotite de certificate de conformitate pe care nu mai este nevoie sa le verificam noi ca si viitori beneficiari ai lucrarii, iar la final ni se va elibera cartea tehnica a respectivei constructii.

Firmele de acest gen lucreaza si cu programe cum a fi – Prima Casa sau in baza creditelor imobiliare si au capacitatea sa elibereze chiar si garantii bancare. Practic acestea, legal vor purta intreaga responsabilitate si pot sa ofere garantiile in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *