Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

treceri izolante portelan
Afaceri

Rolul unor treceri izolante portelan

Inca din negura timpurilor omul a admirat cu teama frumusetea fulgerelor, pe care le-a comparat de cele mai multe ori cu manifestari divine ce veneau sa mustre sau sa pedepseasca. In prezent, datorita marilor oameni ca Nicolas Tesla reusim sa stapanim aceasta resursa ce a pus in miscare intreaga lume moderna. Ei bine, trecand intr-o nuanta mai pragmatica, putem spune ca folosirea curentului electric ar fi imposibila fara ajutorul tehnologiei. Industrial Trading vine sa ofere o gama variata de echipamente pentru instalatiile industriale de curent electric, dar si pentru statiile de transformare, si transport a acestuia. Printre produsele comercializate, putem enumera si gama de treceri izolante portelan, care au rolul de a izola din punct de vedere electric intrarile sau iesirile din sistemele de transformare, distributie sau repartizare a curentilor de inalta putere. Cand spunem inalta putere ne referim la curenti de sute de Amperi si de ordinul zecilor de mii de Volti. Asadar, necesitatea acestor treceri izolante portelan este una cruciala pentru aceste instalatii.

Treceri izolante portelan si tensiuni de sute de mii de volti

Materialele folosite in constructia unor treceri izolante portelan sunt atent produse, deoarece chiar si cea mai mica variatie a densitatii si calitatii portelanului poate duce la spargerea acestuia, si drept urmare la un scurtcircuit ce poate afecta un cartier intreg sau chiar un oras daca vorbim de o reactie in lant.

In cadrul instalatiilor de inalta tensiune izolarea a doi conductori sau a doua puncte de contact trebuie sa fie prin doua medii izolante. Astfel, daca in cazul tensiunilor mici sau a curentilor mici este suficient ca doua fire sa fie despartite de aer, in cazul unei tensiuni de 250 kV (adica 250.000 Volti) chiar daca am tine cele doua borne la o distanta si de 5 metri intre ele s-ar crea un arc electric.

Treceri izolante portelan de cea mai buna calitate

Ei bine, aici intervin aceste treceri izolante portelan, deoarece ofera un al doilea strat dielectric (izolator din punct de vedere electric). Astfel riscul aparitiei unui arc electric este mult diminuat. Din acest motiv este foarte important ca structura interna a portelanului folosit la astfel de treceri izolante portelan sa fie una de cea mai buna calitate, deoarece datorita fortelor electrice ce apar in jurul puntii prin care trec cei 250kV pot duce la temperaturi de suprafata de cateva sute de grade Celsius. De asemenea, inafara de portelan se mai poate folosi si sticla, insa aceasta este mai mult recomandata pentru tensiuni si curenti mai mici din motive de siguranta.

La adresa www.industrial-trading.ro veti putea gasi toate elementele necesare pentru orice tip de instalatii electrice, fie ele de tensiuni mari sau foarte mari. Astfel, venim in ajutorul tuturor firmelor ce se ocupa cu proiectarea si constructia de solutii de transformare de inalta putere cu cele mai performante produse ce pleaca de la cabluri, treceri izolante portelan, accesorii si elemente pentru transformatoare dar si altele. De asemenea, echipa noastra de ingineri va sta la dispozitie prin serviciul de consultanta si management pe care vi-l oferim. Va asteptam!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *