Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Tehnologie

Siguranta extrema cu ajutorul camerelor video IR

Le vedem in orice magazin mai mare, sau la firma unde lucram. Datorita lor, se creeaza un puternic sentiment de siguranta. Vorbim de camere video IR ( IR – infra-rosu ) ce posibilitatea de a prelua imagini chiar si in conditii de bezna completa. AVB Security ofera o gama completa de solutii menite sa ofere siguranta oricarui tip de imobil sau spatiu comercial, astfel incat sa aveti parte de siguranta si securitate.

Principiu de functionare al unei camere video IR

Pentru a putea discuta despre camere video IR, trebuie inainte de orice sa intelegem principiul ce sta in spatele acestei tehnologii de viziune pe timpul noptii. Prima data ideea de camere video IR a fost aplicata in domeniul militar, oferind soldatilor de pe camp sa poata vedea pe timp de noapte fara a folosi vreo sursa de lumina vizibila. In aplicatiile de supraveghere video, sistemul de camere video IR joaca un rol la fel de important ca si atunci cand erau folosite pe campul de lupta.

Lumina pe care o vedem este doar un fragment din intregul spectru vizual ce pleaca de infrarosii si ajunge la ultraviolet sau chiar si alte tipuri de radiatii. Asadar, culorile nu sunt altceva decat frecvente al undelor de lumina. Cele mai joase ofera culoarea rosie, iar cele mai inalte ofera culoarea albastra.

Lumina infrarosie este situata in campul inperceptibil de catre ochiul uman, insa cu ajutorul senzorilor speciali, care se regasesc si in camere video IR aceasta lumina poate fi folosita pentru a lumina zonele de interes. Pentru aceasta, sunt utilizate leduri similare cu cele din telecomenzile de televizoare, insa la camere video IR aceste leduri au o putere mult mai mare.

Astfel, cu ajutorul ledurilor IR de mare putere, o camere video IR poate oferi imagini clare si luminoase chiar si pe timpul noptii. Pentru a mari functionalitatea acestui tip de camera, majoritatea dintre cele oferite de catre noi, sunt echipate cu sistem de comutare automata in modul de noapte, odata cu caderea noptii.

Performantele camerelor video IR

De asemenea, pe langa faptul ca aceste camere video IR pot capta imagini pe timpul noptii, acestea pot oferi rezolutii mari, ce pleaca de standardul SD PAL-TV pana la HD. De asemenea, unele modele pot capta pana la o suta de cadre pe secunda. Acest aspect este unul foarte util in cazurile in care se doreste indentificarea sursei de pericol chiar si atunci cand evenimentele se desfasoara intr-un ritm rapid. AVB Security recomanda aceste camere video IR cu 100 de cadre pe secunda in situatiile in care se doreste monitorizarea traficului in vederea identificarii numarului masinilor. Asta deoarece imaginea video obtinuta poate fi incetinita foarte mult fara a se pierde din calitate.

AVB Security vine sa ofere prin gama de camere video IR dar si prin celalalte produse, siguranta. Deviza noastra este Apara Viata si Bunurile. Tocmai de aceea oferim atat sisteme antifurt, pentru prevenirea si semnalarea de incendii, control acces dar si sisteme de interfon. Toate aceste produse sunt oferite prin intermediul unei echipe tinere, profesionale ce este oricand pregatita sa va ofere orice fel de informatii de care aveti nevoie pentru a alege solutia perfecta.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *