Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

supape de siguranta
Arhitectura - Constructii

Supape de siguranta de calitate pentru siguranta instalatiilor

Domeniul instalatiilor presupune atat de multe aspecte, incat ar fi greu sa le prezentam intr-un singur articol. O aparent banala instalatie are foarte multe elemente componente, fiecare cu o pozitie precisa si un rol bine stabilit, astfel incat instalatia sa functioneze ca un tot unitar. Dintre aceste nenumarate componente mici ca dimensiuni, dar cu un rol extrem de important fac parte si diverse tipuri de supape de siguranta.

Ce sunt aceste supape de siguranta?

Aceste supape de siguranta sunt dispositive ce protejeaza rezervoarele si conductele prin reglarea presiunii la nivelul acestora. Concret, in momentul in care sunt depasite anumite limite ale presiunii, supapele de siguranta deschid circuitul gazului sau lichidului din instalatie, eliberand astfel o parte din presiune. Ca o concluzie, oriunde exista echipamente sub presiune exista si supape de siguranta.

Tipuri de supape de siguranta

Fiind utilizate la o scara atat de mare se subintelege ca si supapele de siguranta sunt de mai multe tipuri. Delimitarea lor in categorii si chiar subcategorii se face in functie de mai multe criterii, cum ar fi: materialul din care sunt fabricate, tipul instalatiilor in care sunt prezente, modul in care actioneaza ori modul de descarcare.

Din aceste criterii rezulta urmatoarele tipuri de supape de siguranta:

a.Dupa materialul din care sunt fabricate- supape din fonta, alama sau otel
b.Dupa tipul instalatiilor in care sunt prezente- supape de siguranta pentru instalatiile de incalzire, pentru instalatiile de apa( aceste doua tipuri sunt cele mai comune), dar mai exista si supape pentru instalatiile solare
c.Dupa modul de descarcare – supape cu descarcare in aer sau cu descarcare in retea
d.Dupa modul in care actioneaza- supapele de sigurante se impart in mai multe categorii si subcategorii.

Astfel, exista supape de siguranta cu actiune directa( subcategorii: supape cu arc, cu greutate axiala, cu parghie si contragreutate), actiune indirect(subcategorii: supape cu impuls sau pilotate) sau actiune mixta(subcategorii: supape cu arc actionate la distanta sau supape cu incarcare suplimentara si arc).

La o prima vedere pare un subiect simplu, dar se poate observa ca subiectul supape de siguranta este unul destul de complex.

Verificarea supapelor de siguranta

Avand in vedere ca de supapele de siguranta depinde buna functionare a tuturor echipamentelor sub presiune este necesara verificarea temeinica si periodica a acestor dispozitive.

Tocmai pentru ca vorbim de siguranta verificarea trebuie facuta de personal autorizat sau chiar de catre producator. Exista mai multe aspecte ce sunt verificate: f unctionalitatea de deschidere- inchidere, aspectul exterior( sa nu existe deteriorari), verificarea componentelor, testul la presiune hidraulica, etc. Este de preferat ca verificarile sa se faca periodic, anual si in conformitate cu legislatia in vigoare.

Supape de siguranta de calitate gasesti la chrisden.ro

Cand este vorba despre siguranta nu exista loc de compromis! Vrei sa ai echipamente care sa functioneze la parametri normali si totodata sa previi riscuri majore? Atunci investeste in supape de siguranta de calitate!
Www.Chrisden.ro este o societate cu capital 100% romanesc si cu o experienta de aproape 20 de ani in domeniul armaturilor industriale si sanitare. Are o oferta bogata de produse, asa ca vei gasi in mod cert cele mai bune supape de siguranta!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *