Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

tabla pentru acoperis
Arhitectura - Constructii

Tabla pentru acoperis – caracteristici si accesorii necesare

Tabla pentru acoperis a ajuns sa fie din ce in ce mai cautata pentru a fi folosita ca invelitoare, insa atunci cand o alegeti trebuie sa tineti cont de caracteristicile acesteia, iar cand faceti calculul unui astfel de proiect trebuie sa aveti in vedere si costurile cu accesoriile. Iata informatiile de care aveti nevoie pentru a alege cea mai buna tabla pentru acoperis, dar si pentru a stabili cat mai corect necesarul cu materiale.

Caracteristici tabla pentru acoperis

In cazul in care vreti sa montati tabla pentru acoperis pe o constructie veche trebuie sa va asigurati ca acest lucru este posibil si ca nu este nevoie sa inlocuiti strutura din lemn. Aceasta din urma nu trebuie sa fie extrem de solida, cum este de exemplu, in cazul tiglei din beton, pentru ca un metru patrat da tabla pentru acoperis cantareste doar 5 kg.

Aceasta greutate mica prezinta mai multe avantaje, printre care se numara usurinta la manipulare, dar si montajul extrem de usor si rapid. In ceea ce priveste tipul de tabla pentru acoperis, va recomand sa alegeti o tabla mai rezistenta, in special la coroziune si la actiunea fenomenelor naturii.

Facand o comparatie cu tigla ceramica si tigla din beton armat, tabla pentru acoperis este mai rezistenta la vant, ploi, caderi de zapada, incendiu si chiar cutremur.

Inainte sa comandati tabla pentru acoperis trebuie sa va consultati cu firma care comercializeaza sau realizeaza acest produs pentru a afla toate datele de care aveti nevoie, astfel incat sa puteti sa realizati o constructie cat mai eficienta si cat mai durabila. Este posibil ca firma respectiva sa va ofere foi de tabla pentru acoperis taiata la dimensiunea optima, pentru a nu face risipa de material si pentru a putea sa o manipulati cu usurinta, mai ales cand trebuie sa o manevrati pe acoperis, unde nu aveti libertate de miscare prea mare.

Accesorii necesare la tabla pentru acoperis

Inainte sa va decideti asupra tipului de tabla pentru acoperis pe care il alegeti mai este nevoie sa aruncati o privire si asupra accesoriilor de care aveti nevoie pentru a o monta pe structura din lemn. In functie de furnizor, este posibili ca acestea sa fie incluse si sa le primiti odata cu tabla. Iata care sunt accesoriile:

– Suruburi autofilentate care se folosesc pentru fixarea tablei
– Profile pentru etansare si o banda speciala tot pentru etansare
– Profile translucide, insa daca le cumparati separat trebuie sa aveti grija sa se potriveasca cu tipul de tabla pentru acoperis pe care il aveti
– O vopsea speciala pentru a face mici retusuri la final
– Pentru cai care doresc pot sa foloseasca si izolatie
– O folie anticondens.

Acestea au fost principalele accesorii de care aveti nevoie pentru a monta tabla pentru acoperis, insa aveti in vedere faptul ca daca vreti sa realizati singur un astfel de proiect veti mai avea nevoie si de scule speciale, cum ar fi o masina de taiat tabla, o foarfeca de tabla, etc.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *