Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Suruburi de-a lungul timpului

Esti curios sa afli cand au fost inventate pentru prima oara suruburile? Haide sa descoperim impreuna in cele ce urmeaza. Vrei sa stii de unde poti cumpara astazi din tara suruburi de calitate superioara care sa reziste in timp? Iti spunem noi, de la  Bendkopp!

Ce nu stiai despre suruburi

Stiai ca in anul 2002 in China s-a gasit un surub cu o varsta de aproximativ 300 de milioane de ani? Desigur, acest surub a ridicat foarte multe semne de intrebare in ceea ce priveste originea sa. Cert este ca aceasta descoperire impresionanta este un artefact straniu. A fost botezat surubul Lanzhou, purtand numele locului unde a fost gasit, are 6-8 cm lungime si cantareste 466 g.

Cum a fost descoperit acest surub? Pur intamplator in mijlocul unei pietre care a atras atentia arheologilor. In interiorul pietrei au descoperit surubul Lanzhou aflat intr-o stare excelenta. Ba mai mult, filetul surubului este aproape perfect si arata de parca abia ieri ar fi iesit din fabrica.

Intrebarea care se pune este cum de e posibil ca un surub sa aiba 300 de milioane vechime? Unii speculeaza ca apartine unei civilizatii ce a disparut de pe Terra, ceea ce pare a fi confirmat si de faptul ca nu se cunosc toate materialele din care este realizat acest surub si nici despre piatra in care a fost gasit nu se stiu mai multe informatii. Tocmai de aceea, pare ca surubul Lanzhou este de pe alta planeta, cel mai probabil adus pe Terra de catre un meteorit sau cel putin asa spun unii sustinatori. Insa astfel de suruburi cu o asa vechime mare au mai fost gasite si in alte parti ale planetei noastre. Tot ce putem face este sa lasam timpul sa ne aduca lamuriri!

Stiai ca in Egiptul antic se foloseau suruburi ortopedice? Arheologii au descoperit un astfel de surub avand o vechime de 3.000 de ani in interiorul genunchiului unei mumii egiptene. Acest surub avea o lungime de 23 cm si era fixat cu ajutorul unei rasini organice foarte asemanatoare cu cimentul osos utilizat in zilele noastre. Interesant este faptul ca surubul arata identic cu suruburile ortopedice din zilele noastre, ceea ce i-a uimit pe cercetatori, iar medicii egipteni erau cu mult mai avansati decat se credea pana in acest moment.

Stiai ca exista si un surub ce poarta denumirea de surubul lui Arhimede? Despre Arhimede toata lumea stie ca era un celebru matematician din Grecia antica. El se afla in Egipt atunci cand a inventat acest surub pentru extragerea apei folosita pentru irigatii. Acest surub este intrebuintat chiar si astazi, in special Olanda il foloseste pentru canalele de drenaj.

Suruburi astazi

Dupa cum bine vezi, suruburi nu sunt o inventie a civilizatiei moderne, ba chiar ele dateaza de milioane si sute de milioane de ani. Partea cea mai interesanta o reprezinta aspectul suruburilor care s-a pastrat acelasi de-a lungul timpului.

Astazi, daca vrei sa patrunzi si tu in Raiul suruburilor, va trebui sa iei legatura cu  Bendkopp. Aceasta companie producatoare de suruburi din Cluj-Napoca este una dintre cele mai renumite din tara noastra punandu-ti la dispozitie modele dintre cele mai variate de suruburi, marimi diferite, practice si utile intrebuintate pentru domenii dintre cele mai diferite.

Insa toate sunt de calitate superioara, au o rezistenta aparte si o durata mare de viata. Cine stie, poate insemnele  Bendkopp vor fi descoperite pe suruburi si peste sute de milioane de ani de acum incolo.

Viziteaza magazinul online  Bendkopp si convinge-te si tu ca toate suruburile Bendkopp sunt o investitie in calitate si rezistenta!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *