Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Casa si gradina

Terase verzi, productive si benefice

Viata e mai frumoasa cand ai parte de natura. Acesta este si motivul pentru care consideram ca fiecare ar trebui sa poata profita de bucuria de a avea un mic colt de rai. Odu Green Roof ofera acum posibilitatea de a avea terase verzi chiar si pe blocuri. Datorita hidroizolatiilor ce permit constructia de astfel de terase, expertii nostri pot crea adevarate minuni prin aranjamente florare si decoratiuni amplasate pe suprafata gazonului perfect. In cadrul acestui articol vom experimenta, vom descrie modul in care aceste terase verzi pot fi utilizate nu numai in scopuri ornamentale. De asemenea, vom vedea cum blocurile ce au astfel de gradini suspendate, sa le spunem astfel, pot oferi o serie larga de beneficii locatarilor.

Terase verzi practice

In primul rand, cand spunem terase verzi, majoritatea oamenilor isi imagineaza in mod direct o suprafata intinsa de gazon si eventual cateva decoratiuni, insa lucrurile nu stau chiar astfel. O terasa verde poate fi amenajata intr-o adevarata gradina, in care puteti planta aproape orice, inafara de copaci si pomi. Tocmai acest aspect transforma aceste terase verzi in adevarate resurse bio de legume. Prin plantarea diferitelor tipuri de legume puteti asigura intr-o masura necesarul de legume pentru locatari.

Ideea unor terase verzi cu plantatii de legume nu este o idee foarte noua, aceasta aparand inca de prin anii ’70 in marile orase unde existenta unor spatii pentru plantarea legumelor era o reala problema. Astfel, Intr-un cartier din New York s-a realizat un mic experiment. Au fost alese 3 blocuri vecine cu suprafete diferite, pe acoperisul fiecaruia au fost amenajate astfel de terase verzi pe care, cu ajutorul locatarilor s-au plantat diferite legume, rosii, cartofi, fasole, ceapa, dar si morcovi si condimente. Pe durata a 3 ani s-au monitorizat recoltele, si totodata si starea de sanatate a locatarilor care, in timpul lor liber se ocupau si de gradinile aflate pe acoperisuri.

Terase verzi – mai aproape de natura

Rezultatele acestui test au fost surprinzatoare, iar concluziile foarte elocvente. Aceste terase verzi nu numai ca reuseau sa ofere necesarul pentru locatarii respectivelor imobile, ci prin simpla lor existenta a schimbat intr-o maniera pozitiva vietile oamenilor celor 3 blocuri. Datorita faptului ca pe fiecare bloc erau terase verzi cu plantatii de legume diferite, interactiunile sociale au cunoscut o schimbare pozitiva, iar daca inainte de pornirea experimentului mai erau mici animozitati intre cativa locatari, acestea au disparut. Locuitorii celor 3 blocuri faceau deseori schimburi, interactionau si se ajutau reciproc. Astfel, s-a constata o imbunatatire evidenta a relatiilor interumane. De asemenea, starea generala a acestor persoane a cunoscut si ea o imbunatatire.

Ca si concluzie pe care noi o putem trage este aceea ca amenajarea unor astfel de terase verzi ar aduce beneficii imense atat din punct de vedere al hranei, dar si din punct de vedere social si pentru comunitati. Dorim sa va incurajam pe fiecare dintre dumneavoastra sa optati pentru astfel de terase verzi intrucat, traind mai aproape de natura, suntem mai umani. Va asteptam pe siteul nostru, www.odu.ro pentru a afla mai multe detalii despre cum puteti avea propriul colt de rai.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *