Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Casa si gradina

Alegeti motocultorul dvs. in functie de culturile agricole pe care le aveti

Cand alegeti un motocultor, va veti gandi poate in primul rand la diversele si numeroasele avantaje pe care acesta le va aduce in ceea ce priveste usurarea muncii dvs. agricole, insa un aspect important de vizat este acela referitor la tiputl de culturi agricole pe care dvs. le detineti.

Motocultoare diverse pentru culturile dvs. agricole

Exista dupa cum am mentionat diverse tipuri de motocultoare, care pot fi alese dupa diferite criterii, incepand de la tipul de culturi agricole pe care dvs. le detineti, la echipamentele auxiliare ce pot fi atasate acestor motocultoare diferite, greutatea acestor utilaje agricole in sine si asa mai departe.

In acest sens, spre exemplu, daca un motocultor va fi folosit la o plantatie de vie, sau poate la o plantatie de pomi fructiferi, cu distanta de 1,2 metri intre randuri poate si cu o suprafata mai mare, de chiar cateva hectare, veti avea nevoie de un motocultor care sa aiba o putere mai mare. Aceasta putere a motocultorului poate varia in astfel de cazuri intre 10 si 15 cai putere, pentru a va asigura ca veti utiliza acest utilaj agricol in mod corespunzator capacitatilor lui.

In ceea ce priveste freza la un motocultor utilizat pentru culturle viticole sau pomicole, aceasta va putea fi apropiata de tulpina pomului destul de mult, ceea ce constituie un avantaj in diverse situatii.

Spre exemplu, daca vor vorbi e un motocultor multifunctional, la care sa va putea monta freza in spate, posibilitatea apropierii sale de randul de pomi in astfel de cazuri nu va mai fi la fel, va fi una mai limitata in fapt.

Masa motocultorului e si ea importanta

Poate ca nu v-ati gandit la aceste utilaje in acest sens, in sa masa unor motocultoare este si ea un aspect important in utilizarea lor si binenteles si in alegerea acestor utilaje.

Persoana care va manevra deci unn astfel de motocultor, va trebui sa depuna un efort fizic si in acelasi timp, va trebui sa aiba in vedere si masa motocultorului.

Mai este de asemenea important la motocultoare si inclinatia terenului in sine, astfel ca in cazul unui teren aflat in panta spre exemplu, utilizarea unui motocultor va fi diferita fata de un teren plan, la fel si alegerea tipului de motocultor va varia in functie de inclinatia terenului pentru care acest echipament urmeaza a fi folosit. Aici putem mentiona din nouc culturile viticole spre exemplu, ce se vor afla de multe ori pe terenuri in panta.

Ofertele de motocultoare sunt variate si numeroase, puteti chiar sa achizitionati si unele motocultoare second hand, insa este indicat sa intrebati inainte de achizitionarea in cazul acestora daca veti primi si piese de schimb pentru ele.

Nu ezitati sa adresati intrebari celor care comercializeaza astfel de utilaje agricole, pentru a va asigura ca motocultorul pe care il veti achizitiona in final va fi cel potrivit pentru culturile dvs., astfel putand profita la maxim de toate avantajele aduse de acesta si de asemenea de utilizarea sa variata.WWW.Motosape-motocoase.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *