Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Arhitectura - Constructii

Da personalitate casei tale cu seminee rustice de la FireDesign!

Seminee rustice nu numai ca innobileaza locuintele, insa vor transforma orice living si-i vor da personalitate, il vor face prietenos si atragator atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Pe langa aceste aspecte demne de luat in considerare, un semineu este si foarte eficient, iti poate incalzi toata casa chiar daca temperatura de afara scade sub zero grade. Iar daca mai pui la socoteala si independenta pe care ti-o ofera fata de incalzirea pe gaz, achizitionarea unui semineu rustic este o idee cum nu se poate mai potrivita!

Seminee rustice au o istorie straveche

Seminee rustice din ziua de astazi au avut si ele un stramos, iar daca ne intoarcem in timp, cu mii de ani in urma, il vom descoperi sub forma unei constructii simple, din piatra, ce era asezata in mijlocul incaperii. Desigur, vorbim despre o structura rudimentara care deservea pentru prepararea hranei si incalzirea unei familii sau a unei intregi comunitati.

Mult mai tarziu, oamenii au reusit sa perfectioneze semineele pentru ca in anul 1678 nepotul Regelui Charles I, Printul Ruppert, sa inventeze sistemul de aer ce ventileaza semineul, astfel imbunatatirea arderii a fost mai mult decat evidenta.

Dupa anul 1700 semineul se mai bucura de inca 2 inventii ce-l vor aduce tot mai aproape de cel din zilele noastre. Ben Franklin a fost cel care a construit camera de convectie a semineului marindu-i eficienta calorica, ceea ce a dus si la economisirea de combustibil. Tot Ben Franklin a realizat coloana care dirija aerul cald si instalatia ce pompa aer proaspat chiar la baza focului.

Ceva mai tarziu, spre sfarsitul secolului XVII, Count Rumford a inventat prima gura mai inalta de semineu ce era asezata pe o fundatie, cat si dirijarea fumului cu ajutorul unui horn pe acoperisul caselor.

Astazi, orice semineu care se respecta trebuie sa aiba in mod obligatoriu o fundatie si un focar, o deschidere si un cenusar, o gura de tiraj si o coloana de fum. De asemenea, sa nu uitam de izolarile speciale, de forma si de dimensiunea capacului, de ornamentele exterioare fara de care un semineu nu ar mai fi un adevarat obiect decorativ, cat si de ustensilele specifice.

Seminee rustice, varietate si frumusete de la FireDesign

Cine nu a visat macar o data in viata sa se cuibareasca intr-un fotoliu confortabil asezat in fata unui semineu si sa se lase acaparat de lumea magica a cartilor? O ceasca de ceai fierbinte sau chiar un vin fier si aromat cu mirodenii, o pisica-n poale si muzica preferata in surdina, ce mai, imaginea ideala intr-o zi geroasa de iarna.

Ei, bine, visul tau se poate realiza si asta numai cu ajutorul echipei FireDesign care-ti propune zeci de modele de seminee rusice dintre care poti sa alegi. Ce-ti putem zice de pe acum este faptul ca alegerea va fi dificila, extrem de dificila. Toate semineele FireDesign sunt deosebite, sunt o incantare pentru toate simturile, iar lungile nopti de iarna vor fi mult mai placute de acum incolo.

Tot echipa FireDesign este cea care-ti va monta semineul ales, fiind instruita si atestata A.S.F.O.C.H., adica de catre Asociatia Hornarilor, Constructorilor de cosuri de fum si seminee.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *