Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

sisteme de alarma
Tehnologie

Sisteme de alarma

Cand este luata decizia de a lua un sistem de alarma necesar pentru avertizare in cazul unei intrari prin efractie, important este ca anterior sa lua unele decizii ca sa puteti sa achizitionam sistemul ce nis se potriveste cel mai bine. Majoritate oamenilor considera ca pot sa se protejeze singuri in fata acestui tip de atac fie armat sau chiar si in fata intrarii prin efractie in propriul domiciliu. Altii considera si chiar spera ca nu ei vor fi aceea la care se va intampla un eveniment de acest gen si nu cred ca o sa aiba acest ghinion care s ii aduca in fata acestui neprevazutului, care sa le duca la pagube materiale, in unele cazuri chiar si pierderi umane, in acest fel capatand chiar dimensiuni tragice. Cu toate astea, este binecunoscut incluisv faptul ca e mai bine sa prevenim decat sa reparam, din acest motiv, imediat cum am luat decizia buna de a diminua eventualele riscuri, trebuie sa cautam solutia de protectie care e cea mai buna pentru fiecare caz in parte.

Ca masuri de protectie pot fi mentionate si exista unele variante, dintre acestea, de mentionat fiind:
– cumpararea unui caine de paza;
– montajul de grilaje metalice si a unei usi metalice, ce e bine sa aiba multe puncte fixe;
– agrearea si semnarea unei polite de asigurare in cazul bunurilor;
– instalarea unui sistem de alarma, unul electronic ce ne va proteja in caz de efractie, de incendiu sau chiar si impotriva scurgeri de gaze.

Dintre ele, e bine sa avem in vedere si faptul ca primele doua dintre variante practic sunt solutii pentru care marea majoritate a spargatorilor gaseasca diverse solutii alternative si numai ultima varianta e cea care, agresorul e nevoit sa dea dovada de multa ingeniozitate, de spontaneitate si de cunoastere ca sa o poata depasi.

Alegerea ca si masura principala de protectie a ultimei variante va aduce dupa ea si incheierea politei de asigurare si in acelasi timp de niste despagubiri importante care sunt unele realiste atunci cand otusi se va produce o infractiune asupra proprietatii.

In cazul in care sistemul de alarma si de securitate pe care l-am ales e unul care s-a cuplat la dispeceratul de monitorizare pentru 24 din 24 de ore si care are chiar si si echipaj specific de interventie rapida, acesta poate fi considerata cu adevarat un sistem performant al protectiei.

Caracteristica principala pe care e bine sa o aiba orice sistem de alarma si de protectie e aceea ca trebuie sa poata proteja toate caile ce pot fi folosite de catre infractorii pentru a patrunde intr-o locuinta sau in oricare alta cladire, cai folosite pentru a sustrage obiectele de valoare.

In functie de ce obiectivul trebuie sa fie protejat, poate fi stabilit si modul in care este detectata prezenta infractorilor si asta se poate face astfel:
– Cu ajutorul senzorilor magnetici pot sa fie supravegheate atat intrarile in cladire cat si usile de acces;
– Senzorii pentru geam spart necesari pentru protectia impotriva patrunderii prin spargere a geamurilor;
– Detectoare de prezenta ce au rolul detectarii oricarei miscari din cadrul unui spatiu protejat;
– Senzori IR pentru exterior, cat si bariere de MW plus bariere IR ce sunt niste sisteme de alarma ce pot asigura securitatea intrarii in cadrul spatiu care se afla langa cladiri.

Cititi mai multe pe www.alarme-supravegheri-automatizari.ro.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *